hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: "1 TL iş görür"

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: 1 TL iş görür
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ile gazeteciler arasında geçen eleştiri dozu sert, esprisi yoğun diyaloga Türk Lirası da konu oldu. Sözcü, kendisine, Suriye politikasının tam bir başarısızlık olduğunu itiraf etmesi durumunda 1 dolar vereceğini söyleyen gazeteciye, "1 Türk Lirası iş görür" dedi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'ın bugünkü basın brifingi, Nuland ile bir gazeteci arasında "Türk lirası"nın da konu olduğu ilginç ve esprili bir diyaloğa sahne oldu. Günlük basın brifingi sırasında, bir Türk gazeteci Nuland'a, "Bugün, Suriye'ye Stingerların geçirildiği yönünde bazı haberler ve videolar var. Stingerların ve füzelerin şu anda Suriye'deki muhalefetin elinde olduğunu teyit edebilir misiniz?" sorusunu yönelitti.

    Nuland da, "Bunu doğrulayacak bir durumda değilim. Bildiğiniz gibi, şu anda Suriye'de büyükelçiliğimiz yok" yanıtını verdi.

    Bunun üzerine aynı Türk gazeteci, "Öyle görünüyor ki, haberler güvenilirse, ki güvenilir görünüyor, Stingerlar Suriye'de, ülkede daha fazla yıkım var, daha fazla yabancı savaşçı var, daha fazla aşırıcı unsur sorumluluk üstleniyor. Dolayısıyla, ABD yönetiminin Suriye'de olmaması gerektiğini söylediği her şey şu anda oluyor. Bu yönetimin, Suriye konusundaki sözlerini tutmada tamamen başarısız olduğunu itiraf edebilir misiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.

    Salonda gülüşmelerin olduğu bu sırada, bir Amerikalı gazeteci söze girerek, Nuland'a, "Evet, yönetimin politikasının tam bir başarısızlık olduğunu söylerseniz size bir dolar vereceğim" dedi.

    Nuland'ın, "Sadece bir dolar mı?" şeklindeki karşılığı üzerine aynı gazeteci, "Evet bir dolar. Hatta yeni bir iş bulmanıza da yardım ederim" ifadesini kullandı.

    Gazetecinin bu "teklifine" Nuland, "Öyle mi? Bir doların bana bu konuda bir yardımı olacağını sanmıyorum, ama belki bir Türk lirası iş görür" cevabını verdi.

    Tüm bu diyalog sırasında salonda kahkaların yükseldiği görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow