hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'dan Gül'e kutlama mesajı

    Obamadan Güle kutlama mesajı
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü ve Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iki kutlama mesajı gönderdi. Obama, Türkiye ve ABD'nin, "bölgedeki güncel ve gelecekteki sınamalara karşı birlikte hareket ettiğini" belirtti.

    Mesajında Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan ABD Başkanı Obama, Türkiye ve ABD'nin, bölgedeki güncel ve gelecekteki sınamalara karşı birlikte hareket ettiğini kaydetti.

    İki ülke ilişkilerinin barış ve güvenliğin korunmasının yanı sıra girişimcilik, bilim, teknoloji, insani konular ile ticaret ve yatırımlar gibi farklı alanlarda gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Obama, ABD'deki Türk toplumunun iki ülke arasındaki ilişkilerin zenginleştirilmesinde oynadığı özel role de işaret etti.

    Obama diğer mesajında ise Kurban Bayramı ve hac ibadetinde muhtaçlara yardım kaidesinin önemine dikkati çekerek, bunun diğer semavi dinlerde de büyük önem taşıdığını vurguladı ve ABD halkı adına Cumhurbaşkanı Gül ve Türk halkının bayramını kutladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow