hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiçek'ten "yedek Roj TV" uyarısı

    Çiçekten yedek Roj TV uyarısı
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danimarka'da karara bağlanan ve halen bir üst mahkemede itirazı görüşülen Roj TV'ye ilişkin, "Bundan sonraki kararı bekliyoruz. Bu dava bir anlamda karara bağlandı ancak yedeği var. Oradan lisans alarak başka ülkelerde yayın yapan unsurlar" dedi.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Danimarka'ya gelen 3 partiye mensup 4 milletvekili Danimarka Meclisinde yoğun bir gün geçirdi.

    Danimarka Parlamento Başkanı Mogens Lykketoft'un davetlisi olarak ülkeye gelen Çiçek ve milletvekilleri, heyetler arası görüşmenin ardından Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe tarafından kabul edildi. Şehirde kanal turu yaptıktan sonra yeniden meclise geçen Çiçek ve beraberindeki heyet genel kurulda çalışmaları izledi.

    Çiçek, bu sırada Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile kısa bir görüşme yaptı.

    Cemil Çiçek görüşme sırasında, meclis genel kurulunda Danimarkalı milletvekillerinin Danimarka Başbakanına yönelttikleri soruları dinlediğini söylerken, tercümanı aracılığıyla "1963'ten beri Türkiye Avrupa Birliği üyeliğini bekliyor. Ben de milletvekilleri bu yönde bir soru sordular da siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sordular mı diye düşündüm" diye şaka yollu takılması üzerine, Başbakan Helle Thorning-Schmidt, Çiçek'e teşekkür ederek, yanından ayrıldı.

    Danimarka AB üyeliğini destekliyor

    Daha sonra Cemil Çiçek ve beraberindekiler, kısa bir şehir turu yaptı.

    Şehir turu sırasında basın mensuplarına temasları hakkında bilgi veren Çiçek, ikili ilişkiler açısından ülkeler arasında sorun olmadığını, Danimarka'nın Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek verdiğini kaydetti.

    Çiçek, "Bu desteğin artması gerekiyor bunu ifade etmeye çalıştık. Bizim bu benzeri ülkeler ile ilişkimizi sıkıntıya sokacak ve sokmakta olan konulardan bir tanesi terör konusudur" dedi.

    Danimarka deyince akla Roj TV davası geldiğini de kaydeden Çiçek, şöyle konuştu: "Uzun bir süre süren soruşturma ve kovuşturmadan sonra, dava Türkiye'nin istediği gibi sonuçlandı. Ancak henüz temyiz aşamasında. Bundan sonraki kararı bekliyoruz. Ancak bu yetmiyor. Roj TV bu anlamda bir karara bağlandı ama yedeği var. Oradan lisans alarak başka ülkelerde yayın yapan unsurlar. Bunlara karşı da gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Yani Türkiye bu ve benzeri konularda Avrupa'da köşe kapmaca oynuyor. Tabiri caizse bir işi hallediyoruz hemen yedeği devreye giriyor. Burada olmazsa bir başka ülkede, benzer faaliyetler ama Türkiye'de kendi davasını takip etmek mecburiyetinde."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow