hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Genelkurmay engel oldu!"

    Genelkurmay engel oldu
    expand

    Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat ve 12 Eylül Alt Komisyonları taslak raporlarını komisyon üyelerine sundu. 12 Eylül Alt Komisyonu raporunda, istenen belgeleri göndermeyen kurumlar sıralandı. "Özellikle Genelkurmay Başkanlığı belge göndermeyerek derinlemesine analiz yapılmasına engel oldu" ifadesi yer aldı.

    Raporda Genelkurmay Başkanlığı'ndan döneme ilişkin Milli Güvenlik Konseyi kararlarının,  uygulamalara dönük bilgi ve belgeler ile bayrak harekatına ilişkin belgelerin istendiği vurgulandı. MİT, Dışişleri Bakanlığı, MASAK, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı gibi kurumların da komisyona yanıt vermediğine dikkat çekildi. Yaklaşık 500 sayfalık raporda, 12 Eylül mağdurları için araştırma komisyonu kurulması  önerildi.
     
    28 Şubat Alt Komisyonu'nun taslak raporunun ise ekleriyle birlikte 1500 sayfa olması bekleniyor. 10 bölümde 28 Şubat öncesi siyasi kurum, Refahyol dönemi, MGK kararları, yargılamalar, ekonomik sonuçlar gibi başlıklar altında konu irdeleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow