hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek mektup

    Kılıçdaroğluna zehir zemberek mektup
    expand

    TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektupta, "TÜRK-İŞ topluluğu, söylemlerinizde kullandığınız üsluptan son derece rahatsız olmaktadır ve bilmelisiniz ki bu rahatsızlığın tepkiye dönüşmesi bizlerce güçlükle engellenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

    TÜRK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Mustafa Kumlu ve Genel Sekreter Pevrul Kavlak imzasıyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada yer alan TÜRK-İŞ aleyhine söylemleri nedeniyle mektup gönderildiği belirtildi.

    "Uzunca bir süredir TÜRK-İŞ karşıtı tavrınızı ve TÜRK-İŞ'e karşı öfkenizi dikkatle ve sabırla izliyoruz" ifadeleriyle başlayan mektupta, CHP'nin TÜRK-İŞ'i "arka bahçesi" olarak görmek istediği öne sürüldü.

    TÜRK-İŞ'in hiçbir zaman "arka bahçe olma" geleneği bulunmadığı vurgulanarak, "TÜRK-İŞ'in tüm siyasi partilere koyduğu mesafeyi size de koymasının sıkıntısını yaşadığınızı ve bu nedenle olur olmaz her konuda TÜRK-İŞ'i hedef aldığınızı görüyoruz" görüşü savunuldu.

    Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde TÜRK-İŞ'in tercihinin bu dönemde muhalefet şerhi koyup, zam oranının düşük belirlenmesine neden olmak yerine, işçinin cebine girecek para miktarını artırmak yönünde olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Tahrik ederek varabileceğiniz bir yer yoktur"

    "Bu gerçeği kavramanız için işverenin ve hükümetin önerdiği zam oranlarıyla bu oranın nasıl tarafımızdan iki katına çıkarıldığını araştırmanız yeterli olacaktır. Kaldı ki TÜRK-İŞ, alınan zam oranının yetersiz olduğunu vurgulamış ancak işçileri daha düşük bir zamma mahkum etmemek için söz konusu orana onay verdiğini de açıklamıştır. TÜRK-İŞ ile ilgili her konuda olduğu gibi asgari ücret konusunda da kuru, yetersiz ve tek yanlı bilgilerle konuşmanız, bilmelisiniz ki, her şeyden önce partinizi yıpratmaktadır. İşçi kuruluşlarını dışlayarak, üyemiz işçileri tahrik ederek varabileceğiniz bir yer yoktur.

    TÜRK-İŞ topluluğu, söylemlerinizde kullandığınız üsluptan son derece rahatsız olmaktadır ve bilmelisiniz ki bu rahatsızlığın tepkiye dönüşmesi bizlerce güçlükle engellenmektedir. Yapmanız gereken Türkiye'nin en geniş seçmen kesimini oluşturan işçilerin ve emeklilerinin oylarını niçin alamadığınızı düşünmek, onlarla ve temsilcileriyle niçin sürekli kavga ettiğinizi, niçin öfke dolu olduğunuzu sorgulamaktır. Sorgulamanız gereken bir diğer husus da bizlerle yaptığınız baş başa görüşmelerde sergilediğiniz pozitif ve uyumlu tavrı niçin kürsülerde terk ettiğinizdir.

    'Özü sözü bir genel başkan' olabilmenin bir yolu da baş başa görüşmelerle, kürsü söylemlerinde aynı dili kullanabilmekten geçmektedir. TÜRK-İŞ, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığı gibi CHP'nin de arka bahçesi olmayacaktır ve bu durumu kabullenmeniz bundan sonra atacağınız adımlar açısından yararlı olacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow