hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye krizde iyi performans gösterenlerden"

    Türkiye krizde iyi performans gösterenlerden
    expand

    OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, krizde bazı ülkelerin diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğini, Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğunu söyledi.

    OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, "Türkiye'nin büyümesi gerçekten çok iyi, istihdam yaratılması konusunda iyi, aynı zamanda fiyat baskıları konusunda Türkiye iyi durumda... Aynı zamanda, daha önceden de söylediğim gibi, en zorlu ekonomik zamanlarda, krizin en akut olduğu dönemlerde bile çok iyi bütün rakamlar. Krizde bazı ülkeler, diğerlerinden daha iyi performans gösterdi, Türkiye de bunlardan birisi..." dedi.

    Gurria, "İyi siyaset kötü bir durumu iyiye dönüştürebilir. Türkiye de tam anlamıyla bunu yaptı. Türkiye'nin bunu OECD'nin diğer üyeleriyle paylaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

    Gurria, Türkiye'de 2012 yılında ekonomik büyümenin yavaşlama göstereceğini belirterek, Türkiye'nin 2023'te ilk 10 ekonomi arasına girmesi için büyümenin sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti. Gurria, "Türkiye'de iç talep ABD'nin 2, AB'nin 4 katı düzeyde ekonomiyi destekliyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow