hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul Sütü ihalesinde firmalar indirime gitmedi

    Okul Sütü ihalesinde firmalar indirime gitmedi
    expand

    Okul Sütü Programı kapsamında yurt genelinde 7,2 milyon öğrenciye dağıtılacak sütün alımı için düzenlenen ihalede, firmalar son tekliflerini sundu. Üç katılımcı da ilk tekliflerini yineleyerek, indirime gitmedi.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda pazarlık usulüyle yapılan ihalenin öğleden sonraki oturumunda, teklifleri geçerli sayılan üç firmadan ikinci teklifleri alındı. Firmalar, ilk tekliflerinde değişiklik yapmadı.

    Buna göre, Dimes Gıda San. Tic. A.Ş, Ege Bölgesi için birim fiyatı 50 kuruştan 19 milyon 256 bin kutu 200 ml süt için 9 milyon 628 bin lira teklif verdi.

    Ak Gıda A.Ş-Tat Konserve San. Tic. A.Ş-Danone Tikveşli-Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Yörükler Dış Ticaret A.Ş iş ortaklığı ise Marmara Bölgesi için birim fiyatı 48 kuruştan 45 milyon 508 bin 400 kutu 200 ml'lik süt için 21 milyon 844 bin 32 lira teklif sundu.

    Yavuz Blok Bims Ltd. Şti, Gülsan Gıda Sanayi Tic. A.Ş, Bakraç Süt ve Süt Ürünleri İmalat Gıda Paz. İth. İhr. Tic. San. Ltd. Şti grubundan oluşan ortak girişim de İç Anadolu Bölgesi için birim fiyatı 52 kuruştan 26 milyon 130 bin 275 kutu 200 ml süt için 13 milyon 587 bin 743 lira teklifte bulundu.

    İhalede, Pınar Süt Mamülleri A.Ş ile Yörükoğlu ortak girişiminin teklifi geçersiz sayılmıştı.

    Komisyon, üç katılımcının son tekliflerini değerlendirdikten sonra karar için Hayvancılık Genel Müdürü'nün onayına sunacak.

    Teklif gelmeyen Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgeleri için yeniden alım ihalesine çıkılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow