hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yoksulluk sınırı bin 652 lira

    Yoksulluk sınırı bin 652 lira
    expand

    Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), mart ayı asgari geçim endeksi sonuçlarına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 652 lira hesaplandığı bildirildi.

    Türkiye Kamu-Sen araştırma geliştirme merkezi tarafından yapılan mart ayı asgari seçim endeksi sonuçları açıkladı.

    Buna göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 652 lira, açlık sınırı, bin 272 lira hesaplandı.

    Açlık sınırı ise bir önceki aya göre yüzde 0,40, yoksulluk sınırı ise yüzde 0,34 oranında artış gösterdi.

    4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında artış göstererek 3 bin 341 liraya ulaştı.

    Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı bin 302 lira olarak tahmin edilirken, ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 787 lira belirlendi.

    Araştırma sonuçlarına göre, bir memurun, ortalama maaşının yüzde 75,5'ini gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığı, diğer harcamalarını karşılamak için ise maaşının yüzde 24,5'inin geriye kaldığı bildirildi.

    Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Mayıs'ta yapılması planlanan toplu sözleşme görüşmelerinde alınacak kararların hayati önem arz ettiğini kaydetti.

    Ocaktan bu yana yapılan zamlar karşısında vatandaşın zor duruma düştüğünü ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

    "Bu zam yağmuru karşısında çaresiz kalan kamu çalışanlarının, hak ettikleri yeni yıl maaş artışları tam 5 aydır yapılmamıştır. Bu tabloyu hükümetin iyi görmesini ve toplu sözleşme masasına ciddi tekliflerle gelmesini ümit ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow