hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'nın gazına teklif veren çıkmadı

    Ankaranın gazına teklif veren çıkmadı
    expand

    Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde, yatırımcı firmalar, açık artırmada yazılı tekliflerinin üzerine çıkmadı.

    Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

    Elemesiz teklifin ilk turunda en yüksek teklif 480 milyon dolar oldu.

    Daha sonra elemeli yazılı tur gerçekleştirildi. Bu turda, en düşük tekliflerde eşitlik meydana geldi ve elde edilen en yüksek teklif de 585 milyon dolar oldu. Eşitlik olması nedeniyle, bir tur daha elemeli yazılı tur gerçekleştirildi. Bu turda, Kolin-Cengiz-Limak Yatırım OGG elenirken, kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi.

    Açık artırmada başlangıç tutarı 626 milyon dolar, artırım aralığı ise 5 milyon dolar olarak belirlendi.

    Açık artırmanın ilk turunda önce Aygaz A.Ş-Fernas A.Ş OGG ve STFA Yatırım Holding A.Ş ihaleden çekilirken, Akfen Holding A.Ş'de aldığı molanın ardından, ihale komisyonuna teşekkür etti ve ihaleden çekildi.

    Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Aksu da ihale komisyonunun 626 milyon dolar olarak belirlediği başlangıç tutarının üzerinde yazılı teklif gelmemesi nedeniyle, ihalenin büyük ihtimalle iptal edileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow