hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkler ekonomik durumdan memnun

    Türkler ekonomik durumdan memnun
    expand

    Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişen pazarlar olarak sınıflandırılan ülkelerin halkları, Batı dünyasına kıyasla gelecek konusunda daha iyimser.

    Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yeni bir kamuoyu yoklamasına göre, küresel finans krizi Batılı ülkelerde hayatın tadını kaçırmaya devam ediyor.

    Pew anketi, 2007-2008 mali krizinden bu yana Avrupa'nın büyük bir bölümü ve ABD'nin "fazlasıyla asık suratlı" olmaya devam ettiğini, oysa Çin, Brezilya, Hindistan ve Türkiye'de tam tersi bir durum yaşandığını belirledi.

    Araştırmaya göre, bu ülkelerin halkları Amerikalılardan iki kat ve Avrupalılardan da üç kattan daha fazla bir oranda ülkelerindeki ekonomik şartların iyi olduğunu düşünüyor.

    Yine bu ülkelerin halkları şu anda mali açıdan beş yıl öncesine kıyasla daha iyi durumda olduklarını söyledi. Oysa ABD ve Avrupa halkları tam tersi görüşte olduklarını bildirdi.

    Daha önce elde edilen verilerle kıyaslandığında, 15 ülkeden sekizinin halkı, ekonomi konusunda 2008 yılından daha karamsar durumda olduklarını dile getirdi.

    Avrupa'da sadece Almanlar genel olarak ekonomileri konusunda olumlu düşünüyor. Almanların yüzde 73'ü ülkelerinin ekonomisinin iyi durumda olduğunu düşünürken, Türkiye'de bu oran yüzde 57 oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow