hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent Doğalgaz'ın tamamı özelleştirilecek

    Başkent Doğalgazın tamamı özelleştirilecek
    expand

    Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, özelleştirme kapsam ve programında olmayan yüzde 20 oranındaki hissesini de özelleştirme kapsam ve programına aldı.

    Konuya ilişkin ÖYK kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    Buna göre kurul, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, özelleştirme kapsam ve programında olmayan yüzde 20 oranındaki hissesinin, özelleştirme kapsam ve programına alınmasını kararlaştırdı.

    Kararının alındığı tarih itibariyle; söz konusu hisseler başka bir işleme gerek olmadan ve bedel alınmaksızın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredilecek.

    Söz konusu hisseler, daha önceden özelleştirme kapsam ve programına alınmış yüzde 80 oranındaki hisse ile birlikte "blok satış" yöntemi ile özelleştirilecek.

    ÖİB, şirketin yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi sonucunda Hisse Satış Sözleşmesi ile elde edilecek gelirden, özelleştirme giderleri düşüldükten sonra kalan tutardan ilgili kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde belirtilen kurumlara ödemeleri yapacak.

    Şirketin hisselerinin özelleştirilmesi sürecine ilişkin iş ve işlemler ÖİB tarafından yerine getirilecek ve özelleştirme işlemleri 2 yıl içinde tamamlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow