hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çekirdek ailenin asgari geçim miktarı 3 bin 372 lira

    Çekirdek ailenin asgari geçim miktarı 3 bin 372 lira
    expand

    Temmuz ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim miktarı 3 bin 372 lira 48 kuruş olarak belirlendi.

    Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından yapılan temmuz ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

    Sendikadan araştırmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 681 lira 74 kuruş olarak hesaplandığı, dört kişilik bir ailenin asgari geçim miktarının ise 3 bin 372 lira 48 kuruş olarak belirlendiği bildirildi.

    Sonuçlara göre dört kişilik bir ailenin asgari geçim miktarının bir önceki aya göre yüzde 0,10 oranında arttığı ifade edilirken, ailenin aylık gıda harcaması toplamının ise 750 lira 51 kuruş olduğu kaydedildi.

    Açıklamada, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise memurlar için bayram ikramiyesi talebini yineledi.

    Açıklanan asgari geçim haddindeki artışa dikkati çeken Koncuk, enflasyonun yaz aylarıyla birlikte düşmesine rağmen zorunlu harcama kalemlerindeki fiyat artışlarının devam ettiğini ileri sürerek Ramazan Bayramı'nda memura ikramiye müjdesi verilmesi gerektiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow