hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB: "Toplu taşımaya zam zorunluydu"

    İBB: Toplu taşımaya zam zorunluydu
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla ilgili, "Giderler enflasyonun üzerinde arttı. Toplu taşımada yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesi zorunlu oldu" değerlendirmesini yaptı.

    İBB, toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı.

    Açıklamada, "Yıllık enflasyon oranı yüzde 9.48 olarak gerçekleşmesine rağmen, işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15.5'lik ve işçilik maliyetlerinde yaklaşık yüzde 10'luk bir artış kaydedildi. Toplu taşıma da yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesi zorunlu oldu. Yeni ayarlamaya göre öğrenciler ve İstanbul Kart, AKBİL kullanıcılarına en az oranda yansıtıldı. Oranlar yüzde 7 ile yüzde 10 arasında belirlendi" denildi.

    "Kadıköy-Kartal metrosu yüzde 50 indirimle yolcu taşımasına devam ediyor" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Bu metro hattını kullanarak şehir hatları vapurlarını kullanan vatandaşlar yüzde 50 ikinci bir indirimden de faydalanıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bakımı nedeniyle şehir hatları vapurlarında uygulanan yüzde 50'lik indirim de devam ediyor. Vatandaşlar böylece yüzde 75 indirimden faydalanıyor.

    Vatandaşların toplu ulaşımı tercih etmesiyle birlikte şehir hatları vapurlarının taşıdığı yolcu sayısı günlük 150 binden 160 bine ulaştı. Kadıköy-Kartal Metrosu'nda günlük yolcu sayısı 80 bine ulaştı. Bayram süresince metroyu 811 bin 792 vatandaş kullandı."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow