hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zengine yüksek vergi olabilir!

    Zengine yüksek vergi olabilir
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de zenginlerden yüksek vergi alınabileceğini söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada birçok ülkede tartışılan zenginlere yüksek vergi getirilmesi konusunda yeşil ışık yaktı.

    aHaber ve atv ortak yayınına katılan Erdoğan, zenginlerden alınan vergilerin artırılmasının düşünülüp düşünülmediğine ilişkin sorulara, "Durum ona gidiyor. Zenginlere yüksek vergi neden olmasın?" dedi.

    Politika faizinin hala yüksek olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunu söylüyorum ama Merkez Bankası ne kadar dinliyor ortada. Şu anda dinlemiyor" dedi.

    "Merkez aklı selim olsun"

    Merkez Bankası'na aklıselimin hakim olacağını söyleyen Erdoğan, "Faizde düzenlemeye gidecek. Benim yatırımcım, girişimim yüksek faizlere mahkum edilirse nasıl gelsin yatırım yapsınlar. Bizim o tulumbanın içine suyu koyabilmemiz lazım ki o tulumba su bassın" dedi.

    Gelişmiş ülkelerin birçoğunda sıfır faiz uygulandığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Faizin düşürülmesi lazım. Yetkili arkadaşlarım görmüyor veya görmek istemiyor. Gelişmiş ülkeler bile bu şekilde uyguluyorsa bizim de yapmamız gerekir."

    En çok parayı finans sektörü kazanıyor

    Türkiye'de en çok parayı finans sektörünün kazandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Hiçbir sektörde bu kadar kâr yok. Yatırım filan hak getire... Bir kısmı yatırımdan da elini eteğini çekiyor. Geçen gün birisine 'Hiç yatırımda yoksun, parayı alıp mezara götüremeyeceksin. Yatırım yap hayır duası al. Finans dünyasına yatırım yaparsan dua değil beddua gelir' dedim."

    "Bankalar sizi gırtlaklar diyorum"

    Gayrimenkulde balon olduğu ve inşaat şirketlerinin zor durumda bulunduğu iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İşini bilmeyenlerde sıkıntı oluyor. Bazı firmalar finansman yönetimini bilmiyor. Bakkal defteri gibi defter tutuyor. Büyük bir hırsla her yere saldırırsanız boğulursunuz. Bankalarla farklı ilişkilere giriyorlar. Bankalar sizi gırtlaklar. Sözleşmelerde ne yazıyorlar bilinmiyor. Bazı büyük firmalarda var. Öz sermayeleriyle değil krediyle çalışıyorlar. Orada balon patlayabilir ama Türkiye'de gayrimenkul sektörü çok önemli. Sukuk düzenlemesini çıkardık. Orada büyük bir pazarın olduğunu görüyoruz" dedi.

    "Gazı zararına satıyoruz"

    Doğalgaza yapılacak zammın yüzde 10 olacağını söyleyen Başbakan, "Gazın maliyetini, ne kadarının sübvanse edilip halka satıldığını da açıklayacağız. Ciddi sübvansiyon yapıyoruz, zararına satıyoruz, para kazanmıyoruz" diye konuştu.

    Erdoğan, elektrik zammı konusunda ise popülizmden yana olmadığını, gerçeklere baktığını söyledi.

    Kaynak: Sabah
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow