hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura yüzde 4 4, doğalgaza yüzde 29,3 zam!

    Memura yüzde 4 4, doğalgaza yüzde 29,3 zam
    expand

    Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Memur maaşlarına yüzde 4 4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza 9 ayda yüzde 29,3 zam yaparken vicdanları sızlamıyor mu" değerlendirmesinde bulundu.

    Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, "zam yağmurunun devam ettiğini ve ülkeyi yanlış yönetmenin bedelinin vatandaşa ödetildiğini" ileri sürdü.

    Yapılan zamlarla memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına yapılan artışın yok edildiğini belirten Koncuk, şunları kaydetti:

    "2012 bütçe açığının büyümesiyle adeta zam bombardımanına tutulan dar ve sabit gelirliler, kış gelmeden kara kara düşünmeye başladı. 2012 yılı enflasyon hedefini yüzde 6,5 olarak belirleyip, memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngören yetkililer, eylül ayının son gününde elektriğe ve doğalgaza yüzde 10 zam yapmaktan çekinmediler.

    Bu zamlardan bir hafta önce de akaryakıt fiyatlarına yüzde 10'un üzerinde zam yapılmasının ardından yalnızca 2012 yılının geride kalan 9 ayı içerisinde doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 21,0, mazota yüzde 13,5, benzine yüzde 12 ve kömüre de yüzde 9,5 zam yapmış oldular.

    Memur maaşlarına yüzde 4 4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza 9 ayda yüzde 29,3 zam yaparken vicdanları sızlamıyor mu? Yapılan zamlar ve diğer ürünlere yansımalarıyla birlikte önümüzdeki dönemde enflasyonun iki haneli rakamlara çıkması da kaçınılmaz oldu. Kış gelirken vatandaşı soğukta bırakmaya yönelik bu hamleyi kınıyoruz. Yıllık enflasyon hedefine de ulaşılamayacağı da kesinleşmişken tüm maaşlar yeniden düzenlenmek zorundadır. Aksi taktirde dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın bu kışı geçirecek mecali yoktur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow