hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Mali uçurum" için çözüm ümitleri tükeniyor

    Mali uçurum için çözüm ümitleri tükeniyor
    expand

    ABD'de Senato liderlerinin "mali uçurum" konusunda son güne girilirken anlaşmaya varamamaları çözümü fiyatlayan piyasalarda ümitlerin tükenmesine neden oluyor.

    ABD'de Dow Jones Endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününü "mali uçurum" kaygılarıyla yüzde 1,21 oranında düşüşle 5 Aralık tarihinden beri ilk kez 13.000 puanın altına gerileyerek 12.938 puandan kapattı.

    S and P 500 Endeksi yüzde 1,10 kayıpla analistlerin kritik olarak dikkati çektikleri 1.400 puanın hemen üzerinde kapandı, Nasdaq Endeksi de yüzde 0,86 oranında geriledi.

    Avrupa hisse senedi piyasalarında da ABD borsalarına paralel olarak satıcılı bir seyir hakimdi. Almanya'da DAX Endeksi cuma günü yüzde 0,57 oranında değer kaybetti, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 1,47, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0,49 oranında düştü.

    Geçtiğimiz hafta Salı gününden itibaren her gün tarihi kapanış rekorunu kıran İMKB 100 Endeksi, Cuma günü ikinci seansta yoğunlaşan satışlara rağmen günü ve haftayı yine rekorla kapattı.

    Analistler, bugün ABD'de "mali uçurum" için son günün içine girilmesi ve hala Senato liderleri arasında anlaşmazlıkların devam etmesinin yurt dışı hisse senedi piyasaları başta olmak üzere tüm piyasaları olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, yurt içindeki pozitif ayrışmanın da zayıflayabileceğine dikkati çekiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow