hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Metroda "pantolonsuz günü"

    Metroda pantolonsuz günü
    expand

    İmprov Everywhere adıyla dünyanın en kalabalık metropollerinde “eğlenceli ve kaotik” eylemler yapan grup her yıl düzenlediği “Metroda Pantolonsuz” eylemini bu yıl da gerçekleştirdi. Ancak bu yıl, Londra, New York, Madrid gibi şehirlerin arasına İstanbul da katıldı.

    Metin Güneş - Londra / Gözde Akgüngör Pamuk - Cnnturk.com

    Sosyal medyada başlatılan tüm dünyada "Pantolonsuz metro" gününe katılan 150 kadar aktivist, Londra'da  ve İstanbul'da da iç çamaşırlarıyla metroda seyahat ettiler.

    New York, Washington, Mexico  City, Toronto ve Madrid'de de aktivistler bu özel günde pantolonsuz olarak metroya bindiler.

    "Improv Everywhere" adlı muzip grup tarafından başlatılan şakaya tün dünyada katılanların sayısı binleri buldu.
    Grubun internet sitesine göre bu yıl 11.'si yapılan yıllık yolculuğa katılanların yapması gereken tek şey metroda pantolonlarını çıkarıp, gülmeden, sanki herşey normalmiş gibi davranmak.

    Katılanlardan metroda sıradan bir günmüş gibi birbirleriyle sohbet etmeleri, iPod dinlemeleri ya da okumaları isteniyor.

    Toronto'da bu yıl beşincisi yapılan şakada, aktivistlerin pantolonlarını çıkarmakla kalmadıkları, ayrıca ilginç kıyafetler giydikleri de görüldü.

    Madrid'de ise polis ve güvenlik görevlileri espiriyi komik bulmadı.

    Yolculuğa başlangıç istasyonuna girmelerinin polis tarafından engllenmesi üzerine pantolonsuzlar ekibi başlangıç noktalarını değiştimek zorunda kaldı.

    "Improv Everywhere" adlı grup 2001 yılında New York'ta kuruldu.

    Amaç gruplar halinde biraraya gelerek muziplikler yapıp insanları güldürmek.

    İstanbul’da "giymeye fırsat bulamadılar"
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’da yapılan eylem ise Levent metro istasyonunda gerçekleştirildi. Saat 14.00’te Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli altında buluşan eylemciler 14.15 metrosuyla Levent’e gittiler. Fotoğraflar da Levent metro istasyonundan. Eylem planına göre Levent’te 10 dakika kadar bekledikten sonra metroyla yeniden Taksim’e dönüldü.

    Metrodaki şaşkın bakışlara ise şu cevapların verilmesi istendi: “Bugün pantolonumu evde unuttum”, “Giymeye fırsat bulamadım”, “Pantolonuma kahve döküldü”. Diğer pantolonsuz insanların yan yana bulunmasını da tesadüfle açıklamaları yine önceden planlanmıştı.

    Eylem öncesi uyarılardan biri ise dekolte ve g-string giyilmemesiydi.

    Levent metrosunu daha önce hiç böyle görmemiştiniz.

    Editörün Notu: İstanbul fotoğrafı, fotoğrafçısı Xingxing Huang'ın özel izniyle Cnnturk.com'da yayınlanmıştır.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow