hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mükerrer 'oy'a 3 yıl hapis!

    Mükerrer oya 3 yıl hapis
    expand

    Kahramanmaraşlı Keziban Çetin 2004 yerel seçimlerinde mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından cezası onanan bir çocuk annesi genç kadın, 3 aydır cezaevinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağlayancerit ilçesinde ikamet eden 34 yaşındaki Çetin, iddiaya göre 28 Mart 2004 Yerel Yönetim Seçimlerinde 2 defa oy kullandı. Hakkında Pazarcık Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan genç kadın için 3 yıl hapis cezası verildi.

    Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından da cezası onanan Çetin, 2011'in Ekim ayında tutuklanarak Kahramanmaraş Aksu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

    Eşinden 3 aydır ayrı kalan Fatih Çetin, karısının açık kalp ameliyatı olduğunu ve sürekli doktor kontrolü altında tedavi görmesi gerektiğini belirterek yardım istedi.

    Verilen ceza karşısında şaşkın olduklarını ifade eden Çetin, "Karım açık kalp ameliyatı oldu, kalp kapakçıkları değişti ve sürekli tedavi görme turularak çok tehlikeli bir oyun oynandığını vurgsi gerekiyor. Sürekli ilaç kullanıyor. Cezaevi şartlarının da buna uymadığı ortada. Bizim beklentimiz bir ufacık suçtan dolayı bu kadar ceza alması zorumuza gidiyor. Artı eşimin rahatsızlığı hiç göz önünde bulundurulmadı ve azami derecede ceza verildi. Bu konuda cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 yıllık eşinin sağlık ve mahkumiyet belgelerini gösteren Çetin, karısının bir an önce cezaevinden çıkartılıp, ailesine ve çocuğuna kavuşmasını istedi.

    Ramazanoğlu'nun önerisi umut ışığı oldu

    Öte yandan Keziban Çetin'in 3 yıl hapis cezası alması AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu'nun da dikkatini çekmişti.

    Partisinin kadın kolları kongresinde konuşan Ramazanoğlu, Çetin'i örnek vererek annelik vasfı taşıyan kadınların bazı suçlardan dolayı ceza alması halinde bu cezalarını elektronik kelepçe ile evlerinde çekmelerini gündeme taşımıştı.

    Ramazanoğlu'nun bu önerisi Çetin ailesine de umut ışığı oldu. Fatih Çetin, bu öneriyi sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Bir an önce de bu konunun, bu önerinin hayata geçerek biz ve bizim gibi mağdur olan ailelerin bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Bu açıdan çok önemli bir yaklaşım olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Bir an önce de hayata geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

    Çetin'in annesi Fadime Şahin'de kızının bir an önce hapisten kurtulmasını bekliyor. Kanser hastası olduğunu ve 3 yaşındaki torunu Tuana'ya bakmakta güçlük çektiğini dile getiren Şahin, küçük kızın sürekli annesini istediğini ifade etti. Şahin, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ben çocuğuna bakamıyorum artık, çünkü kanser hastasıyım ve tedavi görüyorum. Kız sürekli 'ben annemi istiyorum, annem gelsin annem niye gelmiyor?' diye ağlıyor. Biraz önce kızımın arkadaşı gelmişti kız yine ağladı. İstiyor yani sürekli istiyor annesini ben dayanamıyorum artık. Hepimiz sürekli ağlıyoruz. Çünkü kızımın sağlık durumu yerinde değil. Kalp yetmezliği var, nefes daralması var. Yani cezaevinde yatamaz. Oradaki arkadaşlar Keziban'ın günlük ağladığını söylüyor artık dayanır halim kalmadı."

    Mükerrer oy nedeniyle 3 yıl hapis cezası alan Keziban Çetin, 16 aylık bir mahkumiyetin ardından Ocak 2013'te özgürlüğüne ve ailesine kavuşabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow