hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da sahte marka operasyonu

    İstanbulda sahte marka operasyonu
    expand

    İstanbul polisi ünlü markalara ait ayakkabıların sahtelerini ürettiği belirtilen şebekeye yönelik 20 ilçede 170 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerin, bazı yargı mensupları ile kamu görevlilerine göz yummaları karşılığında rüşvet verdiklerini iddia edildi.

    İstanbul polisi sabahın erken saatlerinde ünlü ayakkabı markalarının sahtelerini üreterek haksız kazanç elde eden şebekeye yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yaklaşık 200 polisin katıldığı operasyonda 20 ilçede 170 adres basıldı.

    Sabahın erken saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde operasyon hazırlığı yapan polis, önce işyeri sahiplerinin evlerinde arama yaptı. Evlerde aramalar yapılırken işyerleri ve depoların önlerinde de çevik kuvvet eşliğindeki diğer polis memurları bekledi. Ev aramalarının bitmesiyle iş yerleri ve depolardaki aramaların startı verildi. Bazı işyeri ve depoya sahbiniden anahtarı alınarak girilirken bazı yerlerin kapılarının kilitleri dekir makasıyla kesilerek içeri girildi. Yapılan aramalarda koli ve kutular içerisinde çok sayıda taklit ayakkabı ele geçirildi. Operasyonda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

    Rüşvet iddiası
    Sahte ayakkabı üreterek ünlü markaları taklit eden şebekenin yüksek miktarda haksız kazanç elde ettiği belirtilirken bu paraların bir kısmının da göz yummaları için bazı yargı mensuplarına ve kamu görevlilerine rüşvet olarak verildiği iddia edildi. Operasyonun bu kapsamda genişleyebileceği belirtilirken, ele geçirilen çok sayıda sahte ayakkabı polis tarafından belirlenen depolara götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow