hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jet Fadıl’a jet ceza

    Jet Fadıl’a jet ceza
    expand

    “7 yıldızlı otel” reklamları gerçeğe aykırı bulunan Fadıl Akgündüz’e uyarı olarak 652 bin lira para cezası kesildi. Otelin yatırım ve işletme belgesi de ortaya çıktı. Akgündüz’ün şirketinin Eylül ayında da ceza yediği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milliyet'in haberine göre Akgündüz’ün yaptırdığı Caprice Gold Palace için çeşitli yerlerde yayınlanan “Avrupa’nın 7 Yıldızlı Tek Sarayı”, “Kendisini 5 Yılda Ödeyen Dünyanın En Kârlı Yatırımı”, “Caprice Gold Sarayında Neler Var”, “Tapu ve Kira Garantili Otel Odaları” başlıklı tanıtımlar hakkında Reklam Kurulu’nca inceleme başlatıldı.

    Söz konusu reklamlarla ilgili dün yapılan görüşmelerde, mevzuatta 7 yıldızlı bir sınıflandırma olmadığı vurgulandı. Söz konusu tesisin 7 yıldızlı olarak tanıtılmasının tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğuna karar verilen toplantıda, “Kendisini 5 Yılda Ödeyen Dünyanın En Kârlı Yatırımı” ifadeleri de gündeme geldi.
    Firma tarafından sunulan bilgi, belge ve açıklamaların, bu firmadan devremülk satın alanların 5 yılda ödedikleri parayı geri aldıklarını ve bu yatırımın dünyanın en karlı yatırımı olduğunu ispatlayacak nitelikte olmadığı vurgulandı. Kurul, söz konusu reklamla abartılı ve ispata muhtaç ifadeler kullanılmak suretiyle tüketicilerin yanıltıldığına hükmetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow