hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şaka değil gerçek. Bu da İslami Facebook!

    Şaka değil gerçek. Bu da İslami Facebook
    expand

    İslam dünyasının sosyal ağı olarak yola çıkan ve “İslami Facebook” olarak adlandırılan Salamworld, Cüneyt Özdemir'le 5N1K'ya konuk oldu. Halkla İlişkiler Direktörü Yavuz Selim Kurt , "Biz bir çeşit süpermarketiz, alkol ve domuz eti satılmıyor ancak herkes üye olabilir, gayrımüslimler dahil" diyerek anlattığı yeni nesil sosyal ağda bikinili fotoğrafların filtreleneceğini söyledi.

    Derin dekoltenin de paylaşılamayacağını belirten Kurt, sınırın insanları helalin dışına çıkaracak özendirmelerin engelleneceğini dile getirdi.

    Salamworld'de kullanıcıların yazışmaları da İslami kurallara göre filtrelenecek.

    Bu filtrelemeler için ten renginden vücudun açıklık oranını ölçen yazılımların yanı sıra kullanıcıların şikâyetleri esas alınacak.

    Bu yıl ramazan ayında açılacak olan Salamworld'ün Kürtçe dahil 15 dilde faaliyette olacağını anlatan Salamworld Halkla İlişkiler Direktörü Yavuz Selim Kurt, “İslami IT projesi Salamworld'de online fetva, online İslam Wikipedia'sı ve online helal şehir rehberi de olacak. En büyük amacımız ümmeti sanal dünyada birleştirmek. İslam Altın Dinarı'na dayanan bir online helal alışveriş platformu da kuracağız” diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow