İndex

MİT'te İstanbul operasyonu

MİT'te İstanbul operasyonu

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın İstanbul Bölge Başkanlığı'nda görev değişikliği yapıldığı bildirildi. Bölge Başkanı İ.N. Müsteşarlık merkezine alınırken, yerine A.D.'nin atandığı kaydedildi.

MİT kaynakları, görev değişikliğinin yeni olmadığını belirterek, atama kararnamesinin kurum tarafında Ocak ayında gönderildiğini, görev değişikliğinin ise Şubat ayı başında gerçekleştiğini bildirdi. MİT kaynakları, atamanın KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu MİT mensuplarının ifadeye çağrılması süreciyle ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

En kritik görev

MİT İstanbul Bölge Başkanlığı kurumun en kritik birimlerinin arasında. Terör eylemlerinin önceden haber alınması, KCK operasyonları ve birçok karşı istihbarat operasyonlarında İstanbul, önemli rol oynamıştı.

MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, kurumda MİT Müsteşar Yardımcılığı’ndan bir önceki basamak olarak görülüyor. KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile iki müsteşar yardımcısının, 7 Şubat’ta şüpheli sıfatı ile İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya tarafından ifadeye çağrılması, son dönemdeki en büyük devlet krizlerinden birine neden olmuştu. Sonrasında savcıya el çektirilerek hakkında inceleme başlatılmıştı. KCK soruşturmasıyla bağlantılı polis şefleri da tayin edilmişti.



İlgili Konular » MİT diğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam