İndex

O sahneye ceza!

O sahneye ceza!

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
RTÜK, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Hatice Sultan'ın intihar sahnesini, 'şiddeti özendirici' buldu ve ceza verdi.

16 Kasım 2011’de Show TV’de yayınlanan bölümde, Kanuni’nin kız kardeşi Hatice Sultan’ın bebeğini emzirirken uyuyup ölümüne sebep olması ve bunalım sonucu bileklerini keserek intihar etmesine ilişkin sahne, ‘’Şiddeti özendirici’’ bulundu.

Oy çokluğu ile alınan bu karara RTÜK üyelerinde Hülya Alp ‘’Uygulanan ceza maddesi’’ açısından karşı çıktı. Alp ‘’İnsanların yaralanma, acı çekme, ölüm anları ve benzeri durumlar, duygu sömürüsüne yol açacak biçimde verilemez…” maddesinden ceza uygulanması gerektiğini vurguladı.

Muhalefet şerhi de yazan Alp şöyle dedi:"Dönem filmlerinde, savaş sahneleri, işkence, öldürme, köy, kasaba ve hatta insan yakma sahneleri gibi şiddeti, vahşet düzeyine taşıyan sahnelere bile, ister istemez daha fazla yer verilir. İntihar, şiddet içeriğinin bir türü değil, öğrenilmiş çaresizlik sendromudur. İhlal edilen yasa hükmü, (Acı çekme, ölüm ve benzeri durumlar, duygu sömürüsüne yol açacak biçimde verilemez) maddesidir.’’

Haberturk 



Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam