hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Pitbull ile tehdit" sanığın cezasını artırdı

    Pitbull ile tehdit sanığın cezasını artırdı
    expand

    Kayseri'de "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve cinsel saldırı" suçlarından yargılanan sanık 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 5,5 yılı, sanığın suçları işlerken mağduru Pitbull cinsi köpekle tehdit ettiği gerekçesiyle verildi.

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanık Turgut T, mağdur D.Y'yi hürriyetinden yoksun kıldığı, hakaret ettiği ve nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandı.

    İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın zincirleme şekilde cinsel saldırı ve hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

    Turgut T, savunmasında, D.Y'nin kendisine gönderdiği cep telefonu mesajlarını gerekçe göstererek, mağdurun kendi isteğiyle evine geldiğini iddia etti. Sanık, "D.Y, daha önce de evime geldiği için köpeğim kendisine alışkındır. Atılı suçları kabul etmiyorum. Beratime karar verilsin" dedi.

    Mahkeme heyeti, Turgut T'ye, nitelikli cinsel saldırı suçundan önce 7 yıl hapis cezası verdi, ardından mağduru Pitbull cinsi köpek ile korkutmak suretiyle atılı suçu işlediği gerekçesiyle 10 yıl 6 aya çıkardı.

    Sanığın eylemi sonucu mağdurun ruh sağlığı bozulduğundan ve eylemi birden fazla gerçekleştirdiğinden cezası 12 yıl 2 ay 7 güne çıkarıldı.

    Turgut T'ye, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da önce 2 yıl hapis cezası verildi, suçu köpekle korkutarak işlediği için bu ceza 4 yıla, eylemi cinsel amaçlı gerçekleştirdiği için de 5 yıla çıkarıldı.

    Hakaret suçundan da 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 17 yıl 4 ay 22 gün hapis cezası verilen sanık, Pitbull köpeğiyle mağduru tehdit ettiği iddiasıyla 5,5 yıl fazla ceza almış oldu.

    Kayseri'de geçen yıl yaşanan olayın ardından Turgut T. yakalandıktan sonra sanığın evinin bahçesinde bulunan Pitbull cinsi köpek belediye ekiplerince etkisiz hale getirilip, belediyeye ait köpek barınma merkezine götürülmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow