hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzlerce kilo altın için seferber oldular!

    Yüzlerce kilo altın için seferber oldular
    expand

    Rize'nin Ardeşen ilçesi Pirinçlik köyünde bazı vatandaşlar, arazilerinde iş makinesi ile kazı yaparak define aramaya başladı.

    Pirinçlik köyü Cami Mahallesi'nde oturan ve arazilerinde altın olduğunu ileri süren bazı köylüler, ilgili makamlara başvurarak define aramak istediklerini belirtti.

    Gerekli izinlerin alınmasının ardından ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler ile Rize Müze Müdürlüğü görevlisi ve hissedarların gözetiminde arazide iş makinesi ile kazı çalışması başlatıldı.

    Arazi sahiplerinden Adem Zaimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeden İpek Yolu geçtiğine dair yıllardan beri söylentiler olduğunu belirtti.

    Arazilerinde define bulunduğuna inandıklarından dolayı kazı çalışması başlattıklarını ifade eden Zaimoğlu, "Kazı çalışmalarının 10 günden fazla süreceğini tahmin ediyoruz. Kazımızın sonunda altın bulmayı umuyoruz. Miktarı konusunda ise kesin olmamakla birlikte yüzlerce kilo bulacağımızı umuyoruz" dedi.

    Define çıkması halinde, arazinin 10 hissedarına bölüneceğini dile getiren Zaimoğlu, define kazısı sonucunda alınacak sevindirici haberin köy için de iyi olacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow