hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzyılın projesi ne getiriyor?

    Yüzyılın projesi ne getiriyor
    expand

    Yüzyılın projesi adıyla anılan Marmaray, kente neler getirecek? Marmaray'ı alkışlayanlar karayolu tüp geçidi için ne diyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'a sahip çıkan herkes aynı görüşte. Marmaray, yüzyılın projesi. Şehrin iki yakasını biraraya getireceği için değil, o iki yakayı ilk kez raylarla biraraya getireceği için. Peki yüzyılın projesi İstanbulluyla ne zaman buluşacak? İlk hedef 2010 yılıydı, 2011, 2012 derken Marmaray'da sona gelindi.

     
    Tarih 29 Ekim 2013'ü gösterdiğinde, Marmaray'ın 13.5 km.'lik bölümü hizmete girmiş olacak. Bir başka deyişle, metroya Kadıköy Ayrılıkçeşme'den binip,  Üsküdar'da deniz tabanına inecek, sonra da Sirkeci'de yeniden karayla buluşup Yenikapı'ya ulaşacaksınız. Deniz tabanındaki 11 tüp tünel zaten döşenmişti. Şimdi sıra raylarda.

    Toplam uzunluğu 76.3 kilometre olan demir ağların Anadolu Yakası'ndaki buluşma adresi Üsküdar, Avrupa Yakası'ndakilerin adres ise Yenikapı.


    Anadolu Yakası'nda Haydarpaşa Garı'nı devre dışı bırakan Marmaray, Avrupa Yakası'nda yolculara daha cömert davranıyor. Sirkeci Garı, Marmaray'a rağmen çalışmasını sürdürecek.

    Marmaray bu haliyle her kesimin alkışladığı bir sistem. Üstelik bu sayede mevcut banliyö hatları yenilenecek.
    Yolcular da böylelikle Ankara'dan Edirne'ye kesintisiz seyehat olanağı bulacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow