hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çöp torbasından servet çıktı

    Çöp torbasından servet çıktı
    expand

    Avrupa'nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup'un çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektöründeki markası Koroplast, yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürüyor.

    Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi ve Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz'ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, 30. yılını geride bırakan ve Türkiye'nin ilk çöp torbasını ve buzdolabı poşetini üreten Koroplast markasının 2011 performansı, Korozo'nun dünya ve Türkiye pazarındaki konumu değerlendirildi ve Koroplast tarafından yaptırılan pazar dinamikleriyle hane araştırması sonuçları açıklandı.

    Düzenlenen basın toplantısında, Koroplast markasının bundan 30 yıl önce Türkiye'de çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektörünün temellerini attığını belirten Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi, şöyle konuştu:

    "Bundan 30 yıl önce Türkiye'de çöplerin biriktirilmesi, taşınması büyük bir sıkıntı konusuydu. Hatta o dönemlerde çöp kovalarına kağıtlar yerleştirilir, çöpler bunun içine koyulurdu. Sonrasında da o çöp kovaları temizlenmek için deterjanlarla yıkanırdı.

    İşte böyle bir dönemde Koroplast markamızla büyük bir maceraya atıldık. Türkiye'nin ilk çöp torbasını ürettik ve tüketicilerimize sunduk. Koroplast bu sayede tüketicileri büyük bir dertten kurtardı. Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Tüketicilerimiz çöplerini akıtmayan, dışarıya kötü koku vermeyen, sağlam, sızdırmayan çöp torbaları kullanmaya başladı.

    Yine bundan 30 yıl önce Türkiye'nin ilk buzdolabı poşetini sunarak değişen yaşam şartlarının getirdiği yeni ihtiyaçlardan birini daha karşılamış olduk. Tüm bu beklentilere karşı geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle Koroplast Türkiye'de yepyeni bir sektörün temellerini attı; çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektörü Koroplast ile hayat buldu."

    Koroplast'ın daima kendi alanında sorun ve beklentileri tanımlayan, ihtiyaçları belirleyen ve bu doğrultuda inovatif çözümler geliştiren bir marka olduğunu belirten Mizrahi, "Hayatımız modernleştikçe, bu modern yaşama uygun yeni ürünleri tüketicilerimize sunduk" diye konuştu.

    Mizrahi, şöyle devam etti:
    "Örneğin Koroplast dondurulmuş gıda torbasını ürettik. Sadece bununla da kalmadık. Koroplast markamızla mutfak dışındaki alanlara yönelik de ürün ve çözümler sunduk. Örneğin katı atıklar için Türkiye'nin ilk geri kazanım torbası 2005 yılında Koroplast ile hayatımıza girdi.

    Yine 2005 yılında Türkiye'de ilk tıbbi atık torbasını çıkartan, bu konudaki yasal çalışmalara katkı sağlayan da Koroplast'tı. Yenilikçi anlayışımızın son örneği de Türkiye'nin ilk mikrodalga pişirme torbası oldu. Hayatı pek çok farklı alanda kolaylaştırarak ilklere imza attık ve her yeni ürünümüzle Altın Ambalaj Ödülü'nü almaya hak kazandık."

    Geçen yıl yüzde 15 oranında bir ciro büyümesi gerçekleştiren Koroplast'ın, yüzde 38'lik ciro payı ile tüm kategorilerdeki liderliğini sürdürdüğünü ifade eden Mizrahi, Koroplast olarak bu yıl çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektöründe yüzde 20 oranında büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

    Çöp torbası kullanımında Türkiye Fransa'nın gerisinde

    Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz
    da, dünyadaki ve Türkiye'deki çöp torbası kullanım oranlarından bahsetti.

    Türkiye genelinde çöp torbası kullanımının özellikle Avrupa ile karşılaştırıldığında yeterli seviyeye ulaşmadığını belirten Lizi M. Yılmaz, şöyle konuştu:

    "Türkiye'deki evlerin sadece yüzde 18'i çöp torbası kullanıyor. Bu da her 5 aileden sadece birinin çöp torbası kullandığı anlamına geliyor. Ama bir Fransa örneğine bakacak olursak; hane sayısının yüzde 72'sinin çöp torbası kullandığını görüyoruz. Yani her 5 aileden 4'ü çöp torbası kullanıyor.

    Diğer taraftan markamız adına gurur duyduğumuz bir tablo var ki, o da; Türkiye'de çöp torbası kullanan her 3 aileden birinin sektör lideri Koroplast'ı tercih ediyor olması. Aynı şeyi buzdolabı poşeti için de söyleyebiliriz. Hanelerin yüzde 44'nün buzdolabı poşeti kullandığını görüyoruz ve kullanan her 2 aileden 1'i de Koroplast'ı tercih ediyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow