hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'ye "Pınar Selek davası"yla bakılacak

    Türkiyeye Pınar Selek davasıyla bakılacak
    expand

    Pınar Selek davası ve Türkiye'deki yargı sorunları, bu akşam Strasbourg'ta düzenlenecek toplantıda mercek altına alınacak.

    Fransa'nın Strasbourg şehri bu akşam önemli bir uluslarası toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    "Pınar Selek davası ve Türkiye'de yargı sorunları" başlıklı toplantı, Türkiye'de siyaset ve yargı alanındaki güncel gelişmeler çerçevesinde tam 14 yıldır gündemde olan Pınar Selek davasının simgesel anlamını kamuoyuyla paylaşmayı ve dayanışma çağrısı yapmayı amaçlıyor.

    Türkiye kökenli Yurttaş Dernekler Birliği (RACORT) ve üye dernekleri (Strasbourg'da Kültürlerarası Yurttaşlar Hareketi ASTU, Paris'te Türkiye kökenli Yurttaşlar Meclisi, L'ACORT ve etz'de Moselle Türkiyeli İşçiler Derneği) girişimiyle Strasbourg'daki Sendika Evi'nde düzenlenecek toplantıyı Strasbourg Üniversitesi'nden tarihçi ve siyaset bilimci Samim Akgönül yönetecek.

    Toplantıya konuşmacı olarak Pınar Selek davasının avukatlarından Akın Atalay, Pınar Selek'in babası ve avukatı Alp Selek, gazeteci-yazar Oral Çalışlar, gazeteci-yazar Karin Karakaşlı, felsefe profesörü-yazar Zeynep Direk'in yanı sıra Uluslarası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) sorumlusu avukat Martin Pradel, Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Başkanı Barbara Lauchbihler ve Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamenter Komisyonu Başkanı Hélène Flautre katılacak.

    Pınar Selek, Kürt hareketine yönelik bilimsel çalışmasına el konulduktan sonra, 1998 yılında Mısır Çarşısı davasında tutuklanmıştı. Selek, üç kez beraat etmesine rağmen, davanın Yargıtay aşamasında belirsizlikler yaşanıyor.

    Halen doktora çalışmalarını Strasbourg'da sürdüren Pınar Selek'le dayanışarak bu davanın simgesel anlamına dikkat çekmek istenen toplantı, Türkiye'de son dönem yaşanmakta olan gelişmeleri de mercek altına alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow