hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıyamet ne zaman kopacak?

    Kıyamet ne zaman kopacak
    expand

    Kıyamet ne zaman kopacak? Dini kitaplanra belirtileri anlatılan kıyamet günü için, araştırma şirketi IPSOS'un düzenlediği anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre, kıyametin kendi ömürleri içinde gerçekleşeceğini söyleyenlerin en yüksek olduğu ülkeler yüzde 22 ile Türkiye ve ABD oldu.

    Türkler ve ABD'liler kıyameti bekliyor. Bir araştırmaya göre ABD'liler ve Türklerin yüzde 22'si kıyametin kendi ömürleri sırasında kopacağına inanıyor.

    IPSOS'un Reuters ajansı için 20 ülkede 16 binden fazla kişiyle yaptığı araştırmaya göre insanların yüzde 15'i kendileri ölmeden kıyametin kopacağına inanıyor.

    Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceğine ilişkin yaygınlaşan inançtan yola çıkarak yapılan araştırmaya göre, insanların yüzde 10'u Mayaların haklı olabileceğine inanıyor.

    Kıyameti yaşayacaklarını söyleyenlerin en yüksek olduğu ülkeler Türkiye ve ABD'de çıktı. Türkiye ve ABD'de ankete katılanların yüzde 22'si kıyametin "kendi ömürleri sırasında görebilecekleri kadar yakın" olduğuna inanıyor. Kıyamet inancına en uzak olanlar ise, yüzde 6'yla Fransızlar. Belçikalılar'ın yüzde 7, İngilizler'in yüzde 8'i kıyameti yakın görüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow