hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski bakan, vekile yumruk attı

    Eski bakan, vekile yumruk attı
    expand

    Kürşad Tüzmen, VIP salonunda İstanbul uçağını beklerken kendisi hakkında suçlayıcı kitap yazan CHP'li Aydın Ayaydın ile tartıştı. Eski bakan, vekile yumruk attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dün öğle saatlerinde İstanbul'a hareket etmek üzere geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, uçağını beklemeye başladı. Tüzmen, VİP salonunda 2011 yılında CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Aydın Ayaydın ile karşılaştı. Tüzmen, bakanlık yaptığı dönemde kendisine bağlı olan Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndaki usulsüzlük iddialarılarını içeren 'El Tüzmen' adlı kitap yazan CHP'li vekil ile tartışmaya başladı. İkili arasındaki sözlü kavga araya giren diğer milletvekileri tarafından güçlükle engellendi. Ancak uçağa binilmek üzere geçilen VİP otobüsünde tartışma, iyice alevlendi.

    Vekilin kaşı açıldı

    Takvim gazetesinin iddiasına göre aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda VİP yolcunun önünde Kürşat Tüzmen, Aydın Ayaydın'ın gözüne yumruk attı. Tüzmen'in yumruğuyla kaşı yarılan ve kanlar içinde kalan Ayaydın için ambulans çağrıldı. Ayaydın, tıbbi müdahalede bulunulması için VİP otobüsünden indirilerek ambulansa götürülürken, Kürşat Tüzmen ise İstanbul uçağa bindi. Tedavisi havalimanındaki sağlık ekipleri tarafından tamamlanan Ayaydın, bir süre bekledikten sonra başka bir uçak ile İstanbul'a uçtu.

    Ayaydın:Yumruklaştık

    Aydın Ayaydın, dün İstanbul’a gitmek için CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz ile VIP otobüsüne bindiğini belirterek, otobüste Kürşad Tüzmen’in oturduğunu gördüğünü söyledi. Kendisiyle hiç konuşmadan yerine geçtiğini belirten Ayaydın olayı şöyle anlattı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Uçağa bineceğim için ıPad’imi kapatmak için açmıştım ki bir anda Tüzmen üzerime çullandı. Kendisinin yolsuzluklarını anlattığım 'El Tüzmen' adlı kitabı yazmıştım. Bu kitap sonrası bakanlıktan alındı, bir daha vekil de olamadı. Bana ‘Senin yüzünden siyasi hayatım bitti’ diye saldırdı. Ben de kendisine karşılık verdim. Evet yumruklaştık ama bugün bir gazetede iddia edildiği gibi kaşımın açıldığı, ambulans geldiği falan doğru değil.

     

    O sırada VIP görevlileri geldiler, bizi ayırdılar. Bana ‘erkeksen aşağı in’ dedi ve beni düelloya davet etti. Ben de kabul ettim ve indim. Ama o inmedi. Otobüs hareket etti. Onu uçağa götürdü, ben ise aşağıda kaldım. Bir sonraki uçakla da İstanbul’a gittim”

     
    Aydın Ayaydın, söz konusu kitabı yazdıktan sonra bir kaç kez Tüzmen ile karşılaştıklarını ve hiç konuşmadıklarını ancak dün ilk kez birebir karşılaştıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow