hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sarı Kız" nihayet kurtarıldı

    Sarı Kız nihayet kurtarıldı
    expand

    Denizli'nin Babadağ ilçesinde uçuruma yuvarlanan ve kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldığı yerden 11 gündür çıkarılamayan keçi, Denizli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

    Kelleci köyünde çobanlık yapan Niyazi Yılmaz'ın sahibi olduğu "Sarı Kız" ismi verilen keçi, 4 Mayıs'ta Soğukluk mevkisinde uçuruma yuvarlandı. Sarp ve kayalık bölgede mahsur kalan keçinin kurtarılması için Denizli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldi.

    Olumsuz hava koşulları nedeniyle keçiyi kurtaramayan ekipler, havanın düzelmesiyle birlikte bugün yine Soğukluk mevkisine gitti. Ekipler, yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucunda keçiyi bulunduğu 200 metrelik uçurumdan kurtardı.

    Denizli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Dağ Arama Kurtarma Ekip Amiri Hayrettin Kabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarını zeminin kaygan olması dolayısıyla daha önce ertelediklerini, keçiyi bugün kurtarmayı başardıklarını söyledi. Kabaş, "Bizim görevimiz sadece insanları kurtarmak değil. Hayvanların da yardımına koşuyoruz" diye konuştu.

    Niyazi Yılmaz ise 11 gün sonra keçisine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow