hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelebi'den İspanya'ya dev adım

    Çelebiden İspanyaya dev adım
    expand

    Türkiye'nin yanı sıra Macaristan, Almanya, Avusturya ve Hindistan'da faaliyet gösteren Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcılarından Newco'yu da devraldı. Çelebi, İspanya'da 4 havalimanının yer hizmetlerini üstlenecek.

    Türk sivil havacılık yer hizmetleri sektörünün global oyuncusu Çelebi, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

    Türkiye'nin yanı sıra Macaristan, Almanya, Avusturya ve Hindistan'da faaliyet gösteren Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcılarından Newco'yu da devraldı. Çelebi, son devir alma ile birlikte faaliyette bulunduğu ülke sayısını 6'ya, havalimanı sayısını ise 37'ye çıkardı.

    İspanya'nın 4 havalimanında Çelebi olacak

    Uluslararası arenada Türk sivil havacılığının başarılı temsilcisi Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcıları arasında yeralan Newco'yu da devralarak, bu alanda önemli bir adım daha attı. Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin (ÇHS), Newco Airport Services S.A. (Newco) şirketinin İspanya'nın Barselona, Santiago, Oviedo ve Vigo şehirlerindeki havalimanlarındaki faaliyetlerine ilişkin iktisadi bütünlüğünün devir alınmasına ilişkin verdiği 1.500.000 euro tutarındaki teklif kabul edildi.

    Gerekli yasal prosedür ve onayların tamamlanmasının ardından Newco, %100'ü ÇHS’ye ait olan İspanya'daki Celebi Ground Handling Avrope SL (Celebi Europe) tarafından devir alınacak. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Celebi Europe, 2014 yılına kadar sona erecek yaklaşık 4.000.000 Avro tutarındaki devralınan ekipmanlarla ilgili leasing borçlarını da üstlenmiş olacak. Devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Çelebi, iki kıtada yürüttüğü faaliyet alanını 6 ülke ve 37 havalimanına çıkaracak. Söz konusu havalimanlarında 2011 yılında; toplam yolcu trafiği 40 milyon, uçuş trafiği 355 bin ve kargo hacmi ise yaklaşık 100 bin ton olarak gerçekleşti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow