hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak ortasında doğurup kaçtı

    Sokak ortasında doğurup kaçtı
    expand

    Bağcılar'da yaşanan olay dehşete düşürdü. 16 yaşındaki N.A sokak ortasında doğum yaptı ve bebeği bırakıp kaçtı. Yaşanan bu anlar kameralara yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağcılar Mahmutbey Mahellesi, Devekaldırımı Caddesi üzerinde Salı günü saat 00.35 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti :

    N.A.(16) ailesine gebe olduğu söyledi. Bunun üzerine baba Ö.A. ve anne F.A. kızlarını evlerine yakın olan bir poliklinige götürmek üzere yola çıktılar.

    Bu sırada doğum başladı ve N.A., kaldırım üzerinde ayaktayken bebeğini doğurdu. Şaşkınlık içinde uzun süre bebeğe bakan Anne F.A, Baba Ö.A, ve N.A. daha sonra arkalarını dönerek yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan evlerine geri gitti.

    Evde kanlı giysilerini çıkartan N.A. komşularının aracı ile ailesi tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. N.A. hastaneye yatırıldı.

    Bebeği çocuk buldu

    Kaldırım üzerindeki bebeği önce yoldan geçen bir çocuğun fark etmesi üzerine çevreden gelenler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, yeni doğan bebeği Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlıklı olduğu belirlenen bebek, hastaneden taburcu edildikten sonra çocuk esirgeme kurumuna teslim edilecek. 18 yaşından küçük olan N.A'nın doğum yaptığını belirleyen hastane polisi durumu emniyet haber merkezine bildirdi. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri gelen bilgi üzerine hastaneye gitti.

    Dün Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler N.A'nın ifadesini aldı. İddiaya göre N.A. ifadesinde aynı mahallede oturan Muhammet A.(17) ile yaklaşık 1,5 yıldır arkadaşlık ettiğini söylediği öğrenildi. Bu süre içerisinde Muhammet A. ile 2011 yılının Ağustos ayında ilişkiye girdiklerini iddia eden N.A'nın ifadesi üzerine Muhammet A. gözaltına alındı.

    Savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı

    Gözaltına alınan anne ve baba ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Polis ağabey Muhammet A'nın ağabeyi Murat A., ile arkadaşı Murat Ç'yi arıyor.  16 yaşındaki N.A. da savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

    Bebeğin durumu iyi

    Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Serpil Kaplan Yalçınkaya, doğduktan sonra terk edilen bebekle ilgili, "Bebeğe gerekli tedaviler uygulanıyor. Bebeğin sağlık durumunda dikkat çekici bir kötülük yok. Kafasında sağ tarafında bir şişlik vardı. Belki düşmenin etkisiyle, ancak premier ultrasonunda herhangi bir sorunla karşılaşılmadı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow