hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan Alo 182 açıklaması

    Sağlık Bakanlığından Alo 182 açıklaması
    expand

    Sağlık Bakanlığı, Alo 182 randevu hattından bakanlığın ücret almadığı yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada ALO 182 hattını arayan vatandaşların kullandıkları telefon operatörünün "görüşme ücretine" tabi olup sadece bu ücreti ödediği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile ilgili iddialar konusunda, "Randevu hizmetinden bakanlığımız bir ücret alıyormuş izlenimi oluşturulmakta ve bakanlığımızın bu önemli projesi haksız şekilde itham edilmiş olmaktadır. Bunun gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" değerlendirmesi yaptı.

    Sağlık Bakanlığı'ndan, "Merkezi Soygun Sistemi" ve "Paralı Randevu Hukuka Aykırı" başlığıyla yayınlanan haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

    Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) projesinin, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin önemli bileşenlerinden birisi olduğu, 2010 yılından bu yana vatandaşlara başarıyla hizmet ettiği ifade edilen açıklamada, projenin pek çok faydalı amacından birinin de hizmet sunan kaynakların doğru planlanması ve vatandaşların hastanede bekleme sürelerinin azaltılarak sağlık hizmetine erişimin
    kolaylaştırılması olduğu belirtildi.

    "Sadece görüşme ücreti ödeniyor"

    Vatandaşların Alo 182 hattını arayarak operatörler yardımıyla veya MHRS'nin internet sayfasından ücretsiz randevu alabildiği hatırlatılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

    "İnternet yolu ile randevu almak herhangi bir ücrete tabi değildir. ALO 182 hattını arayan vatandaşlarımız ise kullandıkları telefon operatörünün 'görüşme ücretine' tabi olup sadece bu ücreti ödemektedirler. Ev ve cep telefonlarının görüşme ücretleri, ilgili telefon şirketlerince  belirlendikten sonra Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından onaylanıp ilan edilmekte ve
    vatandaşlarımızın da yaptıkları abonelik sözleşmelerinde hangi tarifeye bağlı oldukları belirtilmektedir."

    Bakanlığın herhangi bir ad altında vatandaşlardan veya telefon operatörlerinden hiçbir ücret almadığı belirtilen açıklamada, "Ancak, haberlerdeki ifadelerde, randevu hizmetinden bakanlığımız bir ücret alıyormuş izlenimi oluşturulmakta ve bakanlığımızın bu önemli projesi haksız şekilde itham edilmiş olmaktadır. Bunun gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi. Bu hattın aranmasıyla ödenen görüşme ücretinin daha aşağı çekilmesine yönelik vatandaş taleplerinin bakanlığa da zaman zaman ulaştığı, konunun Bilgi Teknolojileri Kurumu'na bildirildiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow