hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sırrı Sakık'ın oğlunun sır ölümü!

    Sırrı Sakıkın oğlunun sır ölümü
    expand

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık hayatını kaybetti.

    Sidar Sakık Ankara'nın Dikmen semtinde babasıyla beraber yaşadığı evindeki balkondan düşerek öldü. Olayla ilgili gelen ilk bilgilerde ise Sidar Sakık'ın silahla vurularak öldürüldüğü öne sürülmüştü.

    Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, "BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık saat 04.15'te hastanemize getirildi. Yüksekten düşme sonucu oluşan travmaya bağlı olarak hastanemize getirildiğinde maalesef hayatını kaybetmişti. Savcılık, adli soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı ile cenaze otopsi için Adli Tıp'a gönderildi" dedi.

    BDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

    "Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık'ın oğlu, Sidar Sakık içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir. Sidar Sakık'ın ölümüne dair bazı haber sitelerinde yer alan iddialar gerçek dışıdır. "

    "Muş Milletvekilimiz Sn. Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık, yarın (16 Eylül 2012) öğlen Kocatepe Camiinde  kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda  toprağa verilecektir."

    BDP'li Önder anlattı

    BDP'li Sırrı Süreyya Önder de Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüyle ilgili "Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm. Sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" bilgisini verdi.

    Dün akşam Sırrı Sakık'ın evinde olduklarını anlatan Önder, dışardan silah sesleri gelmesi üzerine Sakık'ın oğlunu arayarak eve gelmesini istediğini söyledi.

    Sidar Sakık'ın kendisi evden ayrıldıktan sonra geldiğini belirten Sakık, "Annesini çok erken yaşta kaybetmişti. İçine kapanık bir evladımızdı. Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm, sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" diye konuştu.

    Kız arkadaşından ayrıldığı için intihar ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Önder, "Böyle bir şey olmadığını" ifade etti.

    Önder, Sidar Sakık'ın annesinin yanında defnedileceğini kaydetti.

    Gül, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu vefat eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a başsağlığı diledi. Alınan bilgiye göre Gül, Sırrı Sakık'ı telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün oğlu hayatını kaybeden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a başsağlığı diledi. Alınan bilgiye göre Saraybosna'da bulunan Başbakan Erdoğan, Sırrı Sakık'ı telefonla aradı. Sakık'a oğlunun vefatı nedeniyle taziyelerini ileten Erdoğan'ın aileye sabır ve metanet dileğinde bulunduğu öğrenildi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Sırrı Sakık'a başsağlığı diledi.

    CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Sakık'ı telefonla arayan Kılıçdaroğlu, oğlu Sidar Sakık'ın ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü belirtti. Kılıçdaroğlu, Sidar Sakık'a rahmet, Sırrı Sakık ile ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da,Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, bazı programlar için bulunduğu Bursa'da, Sırrı Sakık'ın oğlunun vefat ettiğini öğrendiğini belirtti. Arınç, "Evlat acısını yakinen bilen bir baba olarak, sayın Sakık'a ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow