hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kene doktor öldürdü!

    Kene doktor öldürdü
    expand

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi acil servisine başvuran Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasında kullanılan iğneyi yanlışlıkla kendine batıran doktor Mustafa Bilgiç, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, KKKA hastasında kullanılan iğne yanlışlıkla eline batan ve kendisinde de hastalık belirtileri başlayınca, aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Dr. Bilgiç, 6 gündür yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak gece saatlerinde vefat etti.

    Bilgiç için görev yaptığı hastanede tören düzenledi. Törene, Dr. Bilgiç'in ailesi ve yakınları, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, OMÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ile meslektaşları katıldı. Genç doktorun aynı hastanede görev yapan eşi Dr. Hava, annesi Habiye ve babası Selahattin Bilgiç, törende sinir krizi geçirdi.

    Bilgiç'in naaşı, buradaki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi.

    -Olayın geçmişi-

    Samsun'un Havza ilçesinin Arslançayır köyünde ikamet eden A.Y. (50), yaklaşık 1 ay önce vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkartmış ve bir süre sonra ishal, halsizlik, ateş şikayetleriyle Havza Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, vücuduna kene yapıştığını söylemeyen A.Y, ishal şikayeti geçmeyince ailesi tarafından 13 gün önce OMÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi acil servisine getirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burada da kene yapıştığını ailesine ve doktorlara söylemeyen A.Y'ye müdahale eden Acil Anabilim Dalı asistanlarından Dr. Mustafa Bilgiç'e (27), hastada kullanılan iğne yanlışlıkla batmıştı.

    A.Y'den alınan numuneler Ankara'ya gönderilmiş ve kendisine KKKA tanısı konmuş ancak A.Y, 9 gün önce kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Eline iğne batan Dr. Mustafa Bilgiç'te de bu dönemde hastalık belirtileri görülmüş, Enfeksiyon Hastalıkları Bölümüne başvuran ve yapılan muayene ile testlerde KKKA saptanan Dr. Bilgiç, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow