hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı er hafta sonu taburcu olacak

    Yaralı er hafta sonu taburcu olacak
    expand

    Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve Erzurum'da tedavi altına alınan askerlerden Ekrem Aktaş'ın, hafta sonu taburcu edileceği bildirildi.

    Atatürk Üniversitesi (AÜ) Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl'de meydana gelen saldırının ardından hastanelerine 2 yaralı askerin getirildiğini söyledi. Askerlerin hastaneye getirildiklerinde genel durumlarının ağır olduğunu belirten Arslan, "Hastanemize gelen askerlerden biri olan Ekrem Aktaş, saldırıda akciğerlerinden yaralanmış, ayrıca sırtında, sol kalçasında ve yüz kemiklerinde kırıklar oluşmuştu" dedi.

    Aktaş'ın vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçalarının da bulunduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

    "Ekrem'e tedavi kapsamında tüp takıldı. Sırtındaki ve sol kalçasındaki şarapnel yaralanmalarının giderilmesi için tedavi uygulandı. 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Daha sonra normal servise alındı. Ekrem'in genel durumu şu anda iyi. Bu hafta sonuna kadar tedavisine devam edilecek, daha sonra da evine gönderilecek."

    Hastanelerinde tedavi gören yaralı asker Erol Can'ın tedavisinin Mareşal Asker Hastanesi'nde devam ettiğini belirten Arslan, "Erol'un da sol elinde ve sol kalça bölgesinde yaralanmalar vardı. 2-3 gün tedavisi yapıldıktan sonra Mareşal Asker Hastanesi'ne gönderildi. Tedavisine orada devam ediliyor" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow