hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Safranbolu'da bayram bereketi

    Safranboluda bayram bereketi
    expand

    Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Kurban Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında Safranbolu'da yaklaşık 100 bin turisti ağırladıklarını bildirdi.

    Azcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile birleşmesi sayesinde tatilcilerin Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek için ilçelerine yoğun ilgi gösterdiğini, 6 gün içinde yaklaşık 100 bin turisti ağırladıklarını söyledi.

    UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ilçeye yılda 600 bin turistin geldiğini vurgulayan Azcan, "İki bayramın bir arada kutlanması ve tatillerin birleşmesi sonrasında oldukça yoğunluk yaşadık. Konaklama tesisleri yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Turistlerimizin konforu için her tülü önlem alındı. Rehberlerimiz 24 saat hizmet verdi. Misafirlerimize en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

    Azcan, tatilcilerin görüntüsü ve kıvamıyla boğazı yakmayan, dişe ve damağa yapışmayan, kendine has lezzet ve aromasıyla diğerlerinden ayrılan Safranbolu lokumuna yoğun talep gösterdiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow