hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnternet kullanıcılarının yüzde 60'ı bağımlı

    İnternet kullanıcılarının yüzde 60ı bağımlı
    expand

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı araştırmaya göre internet kulanıcılarının yüzde 60'ı bağımlı. Yapılan araştırmada en çok 16-24 yaş arasındaki gençlerin interneti kullanıyor. Genç erkeklerin yüzde 81'i genç kadınların da yüzde 55'i internete giriyor. Cep telefonu neredeyse herkeste var ama sabit telefon kullanımı giderek azalıyor.

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun  son araştırması, gençliğin sosyalleşmeyi  internet üzerinden sağladığını bir kez daha ortaya koydu. İncelemeye göre, 16-24 yaş arası genç nüfus, neredeyse internetin başından hiç kalkmıyor. Kullanım sıklığına bakıldığında nüfusun yüzde 60'ının bağımlı olduğu ortaya çıktı. İnternet kullananların yüzde 60'ı,  her gün sanal dünya ile iç içe.

    İnterneti en fazla ve en uzun süreli kullananlar 16-24 yaş grubu. Bu gruptaki erkeklerin yüzde 81'i, kadınların ise yüzde 55,4'ü internete sıklıkla giriyor.

    65-74 yaş aralığında ise, kadınların hemen hemen hiç bilgisayar kullanmadığı, aynı yaşlardaki erkeklerin ise sadece yüzde 7'sinin interneti kullandığı görüldü.

    Erkeklerinde evde bilgisayar kullanma oranı yüzde 70 iken, işyerinde kullanma oranı yüzde 40'ta kalıyor. Kadınlarda ise yüzde 81 gibi yüksek bir oran evde bilgisayar kullanıyor, işyerinde kullanım ise yüzde 24'e iniyor.

    2010 yılında yüzde 90 olan cep telefonuna sahip olma oranı, 2 yılda 3 puan artarak yüzde 93,2'ye çıktı. Laptop ya da tablet bilgisayar kullanma oranı da yüzde 17'den yüzde 27'ye ulaştı. Cep telefonları ile  internete bağlanma  oranı ise yüzde 20 olarak görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow