hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıyamet geçirmez çadır yaptılar!

    Kıyamet geçirmez çadır yaptılar
    expand

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Sertaç Ünal, Maya takvimine dayanan "kıyamet" inanışına yönelik espri üretenler arasına, "kıyamet geçirmez çadır" ilanıyla katıldı.

    Ünal, Şirince'de imal edildiğini ve "Maya topraklarında kutsandığını" ileri sürdüğü çadırını, "Kıyamet geçirmez çadır. 22 Aralık'ı görmek isteyenlere" sloganıyla satışa çıkardı.

    "sahibinden.com" adlı internet sitesinde yer alan ilanda, 2 bin 12 lira değer biçilen çadıra, en yüksek rakamı verenin sahip olacağı belirtildi.

    İlanda çadır için, "Bu çadır İzmir Şirince'de yıllar öncesinden üretilmiş ve yıllar boyunca saklanmıştır. Sadece bir adet kalan bu ürünü satıyorum! İçinde binlerce defa hatim indirilmiş ve Mayaların topraklarıyla kutsanmış bu çadırda güvenli bir şekilde kıyameti atlatmanızı garanti ediyoruz! Siz ve sevdiklerinizle beraber daha nice yıllar görmek istiyorsanız bu çadır ihtiyacınız olan tek şey. Bu çadırı üreten alimler ona 'Bab-ı Cadür' adını verdi. Çadıra abdestsiz girildiği takdirde garanti kapsamından çıkar ve sorumluluk kabul edilmez!" ifadelerine yer verildi.

    İlanı veren Sertaç Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maya takvimine dayanan "kıyamet" inanışına yönelik üretilen esprilere kendisinin de katkıda bulunmak istediğini ifade etti.

    Fotoğrafları bir internet sitesinden indirdiğini belirten Ünal, "Tabii ki bu gerçek bir ilan değil. Çadırım var. Ancak bu resimde görünen değil. Başka ilanlar da vermiştim. Bu sayede onların da ilgi göreceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow