hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12. İstanbul Bienali'nin kataloğu yayımlandı

    12. İstanbul Bienalinin kataloğu yayımlandı
    expand

    12. İstanbul Bienali küratörleri Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa tarafından hazırlanan ve bienalin kapsamlı değerlendirmesini sunan "Katalog" yayımlandı.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre, Pelin Derviş'in yayın yönetmenliğinde hazırlanan katalogda, sanatçılarla ilgili bilgiler ve yapıtların görsellerinin yanı sıra Jessica Morgan, Julieta Gonzalez, Joao Ribas, Chus Martinez ve Aykut Köksal'ın kaleme aldıkları makaleler yer alıyor.

    Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa'nın yazdığı metinleri ve serginin tamamının fotoğraflarını içeren kataloğun tasarımı, Stripe tasarım ofisinden Jon Sueda tarafından yapıldı.

    12. İstanbul Bienali kapsamında daha önce arşiv niteliği taşıyan iki ayrı yayın hazırlanmıştı.

    İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 12. İstanbul Bienali, 17 Eylül - 13 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

    Açık kaldığı iki ay boyunca yaklaşık 110 bin kişinin gezdiği 12. İstanbul Bienali sergileri, sanat ve siyaset arasındaki zengin ilişkiyi irdeleyerek, hem biçimsel olarak yenilikçi hem de siyasi anlamda sözünü sakınmayan sanat yapıtlarına yer verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow