hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pera Müzesi Google Art Project'de

    Pera Müzesi Google Art Projectde
    expand

    Pera Müzesi, Google ve 40 ülkeden 151 önemli sanat kurumunun işbirliğinden oluşan 'Google Art Project'de yer alıyor.

    Sanatseverler artık sadece birkaç tıkla Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu'nun yanı sıra Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ve Eski Istanbul Fotoğrafları koleksiyonlarını da keşfedebilecek.

    Kullanıcılar bu geniş koleksiyonlardaki eserleri en ince detaylarına kadar inceleme fırsatı bulurken, kendi koleksiyonlarını oluşturma ve paylaşma şansını da yakalayacak.

    Google Art Project'in direktörü Amit Sood, "Dünyanın dört bir yanından yeni ortaklarımız sayesinde Sanat Projesi globalleşiyor" diyor.

    Geliştirilmiş "Benim Galerim" (My Gallery) özelliği sayesinde kullanıcılar Google Art Project'te yer alan 30 bin sanat eseri arasından istediklerini seçerek kişisel galerilerini oluşturabilecekler, eserlerin  tek tek veya koleksiyonların tamamının eklenebildiği bu galerileri aile ve arkadaşlar ile paylaşılabilecek.

    Kullanıcılar, dönem, sanatçı ya da eser kategorisine göre arama yapabiliyor, dünyanın dört bir yanındaki müzelerdeki sanat eserlerine erişebiliyor.

    Ayrıntılı bilgi için: www.peramuzesi.org.tr
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow