hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    40 yıl öncesinden en taze kareler

    40 yıl öncesinden en taze kareler
    expand

    Ozan Sağdıç'ın 1973'te ilk İstanbul Festivali'nde çektiği konser ve kulis fotoğrafları İKSV'nin 40'ıncı yılı kutlamaları için kitaplaştırıldı.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye'nin önde gelen fotoğrafçılardan Ozan Sağdıç'ın 1973 yılındaki ilk İstanbul Festivali'nde çektiği, bugüne dek yayımlanmamış prova ve konser fotoğraflarından oluşan "Birinci Festival: Ozan Sağdıç'ın Fotoğraflarıyla 1. İstanbul Festivali" başlıklı bir kitap yayımlıyor.

    Kitabın tasarımı Bülent Erkmen'e ait.

    Kitapla ilgili çalışmalar, İKSV'nin 40. yıl kurum tarihi kitabı için yapılan araştırma sırasında, İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu Üyesi, müzik yazarı Serhan Yedig'in yönlendirmesiyle başladı.

    "Birinci Festival" kitabı için fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç'la, kendi inisiyatifiyle Ankara'dan İstanbul'a gelerek 1. İstanbul Festivali'ni fotoğraflama kararı ve bu yolculuğun hikâyesi üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

    Kitapta, bu söyleşiyle birlikte, 1. İstanbul Festivali'nin Açılış Konseri, Devlet Opera Koro ve Orkestrası'nın Robert Wagner şefliğinde seslendirdiği Yunus Emre Oratoryosu da dahil olmak üzere, sadece konser, tiyatro ve opera temsillerini değil, gösteri öncesi provaları ve kulis heyecanını da yansıtan 24 farklı etkinlikten fotoğraflar yer alıyor.

    Kitabın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Bülent Eczacıbaşı, "Ozan Bey'in çektiği bu fotoğraflardan haberdar değildik. Hiçbir kurumun görevlendirmesi olmadan tamamen kendi isteğiyle gelip festivali görüntülemiş" dedi.

    Ardından konuşan Ozan Sağdıç ise, zamanında kimsenin kendisini görevlendirmediğini ama ilk festivalin bir tarihin başlangıcı olduğunu sezdiğini belirtti.

    Kitapta fotoğrafların yanı sıra Sağdıç'la yapılan ve kitabın yapım sürecinin de anlatıldığı bir söyleşi bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow