hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bodrum Aşkı" bir başka...

    Bodrum Aşkı bir başka...
    expand

    Bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Bodrum Bale Festivali", Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği "Bodrum Aşkı" isimli gösteriyle başladı.

    Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü'nün, Denizbank'ın sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği festival, DOB Başkareografı Mehmet Balkan'ın sahneye koyduğu "Bodrum Aşkı" isimli gösteriyle başladı.

    DOB bale topluluklarının ortak yapımı olan ve 10. Bodrum Bale Festivali için özel olarak hazırlanan eser, büyük beğeni topladı.

    Festivalde konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, Türkiye'de bale sanatının çok önemli adımlar attığını ve sanatçıların önemli başarılar kazandığını söyledi.

    Yakın bir geçmişe kadar sadece konuk koreografların ağırlandığını belirten Gökmen, "Artık bizim devlet bale topluluklarımız uluslararası festivallerden ve uluslararası etkinliklerdeki operalardan davet almaya başladı.

    Koreograflarımız büyük eserlere imza atmaya başladı. Genç sanatçılarımız uluslararası bale yarışmalarında dereceler elde ediyor. Bunlar bize gurur veriyor" diye konuştu.

    Gökmen, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket sundu. Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe ise festivalin Bodrum'da gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    Gösteriyi CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sinema sanatçısı Filiz Akın, sanatçı Kubat, karikatürist Bedri Koraman, eski bakanlardan İmren Aykut ve sanatseverler izledi.

    Uluslararası Bodrum Bale Festivali

    İstanbul DOB'un sanatçılarının rol aldığı "Genç Werther"in Acıları", 11 Ağustos'ta seyirciyi selamlayacak. Fransız koreograf Yannick Boquin'in, Alman yazar Goethe'nin aynı adlı romanından uyarladığı eser, İstanbul'da geçen yıl dünya prömiyerini yapmıştı.

    İzmir DOB, 14-15 Ağustos'ta, "Zorba"yı sahneleyecek. Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in eserinden yola çıkarak, koreografisini Lorca Massine'nin yaptığı eserde dansçı İrek Mukhamedov konuk olarak yer alacak.

    Festivalde, 18 Ağustos'ta Osmanlı Sarayı'ndan "Harem" rüzgarı esecek. Koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasillie'in yaptığı Harem'de, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.

    Antonio Gades Flamenko Topluluğu, 21 Ağustos'ta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gades'in baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suit'i yorumlayacak.

    Bodrum Bale Festivali'nin kapanış temsili, Ankara DOB Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow