hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta erken Roma dönemine ait mozaik bulundu

    Tarsusta erken Roma dönemine ait mozaik bulundu
    expand

    Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yapılan kazı çalışmasında, Erken Roma dönemine ait üzerinde insan figürü olan taban mozaiği bulundu.

    Eski Ömerli Mahallesi'nde devam eden semt pazarı temel kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi alanda yapılan kurtarma kazısı çalışmaları sırasında taban mozaiğine ulaşıldı. Mozaik parçasının bulunması üzerine Tarsus Müze Müdürlüğü'nden yardım istendi.

    Müzeden gelen uzmanlar, yaptıkları ön inceleme sonucunda bulunan insan figürü olan mozaiğin Erken Roma dönemine ait olabileceğini belirtti. Daha önce de aynı bölgede yapılan kazı çalışmalarında Roma dönemi antik çeşmeye ait 6 adet boru ile 2 adet havuzcuk ve kemerli su tünelleri ile çok sayıda tarihi eser bulunmuştu.

    Ayrıca, çalışmalar sırasında 52 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde ve 7 metre genişliğinde bir su depolama ve antik çeşme ortaya çıkartılmıştı.

    Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin ortaya çıkarılan taban mozaiğinin önemli bir eser olduğunu düşündüklerini, mozaiğin koruma altına alınarak deforme olmadan muhafaza edileceğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow