hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12. Frankfurt Türk Film Festivali, fotoğraf sergisiyle başladı

    12. Frankfurt Türk Film Festivali, fotoğraf sergisiyle başladı
    expand

    Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali, "Anadolu'nun Renkleri-Doğum, Düğün ve Ölüm" isimli fotoğraf sergisiyle başladı.

    Festival süresince sergilenecek olan fotoğraflar, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki 374 köyde çekildi. Fotoğraf sanatçısı Osman Ürper, yaptığı açıklamada, 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan fotoğraf sergisinin festival kapsamında Frankfurt'ta sergileneceğini belirterek, "Fotoğraf sergimizde 44 adet fotoğraf yer alıyor. Fakat bu proje kapsamında yaklaşık 10 bin fotoğraf çektik.Çekimler yaklaşık 2 yıl sürdü. Türkiye'nin değişik bölgelerinde çekimler yaptık. Biz aynı zamanda bu projede hem belgesel film hem de bir fotoğraf çalışması şeklinde çalıştık" dedi.

    Ürper, 52 dakikalık belgesel filminin festivalde gösterileceğine de işaret ederek, projeyi öğrencisi İnci Türel ile birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti.

    "Amaç kültürümüzü tanıtmak"

    Festival Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı ise konuşmasında, festivalin asıl amacının Anadolu kültürünü tanıtmak olduğunu kaydederek "En büyük arzum onlarca insanın emeğiyle gerçekleştirilen bu festivale başta kendi insanımızın sahip çıkması, festivale katılması ve desteklemesidir. Ancak böylelikle kendimizi bu toplum içerisinde daha iyi ifade edebiliriz" dedi.

    Türk kültürünün dışarıya karşı daha iyi tanıtıldığı taktirde önyargıların da yıkılacağını ifade eden Sıtkı, "Festivalin asıl amacı kültürümüzle, geleneklerimizle, edebiyatımızla ve sanatımızla kendimizi tanıtmak, var olduğumuzu göstermek. Böylelikle de dünya kültürü içerisinde bizim de bir yerimiz olduğunu göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

    18 Kasım tarihine kadar devam edecek Frankfurt Türk Film Festivali, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'nın himayesinde gerçekleştiriliyor.

    Türkiye'den çok sayıda sanatçı var

    Festival süresince yarın Palais am Zoo Frankfurt'ta düzenlenecek olan açılış galasına Türkiye'den çok sayıda sanatçı katılacak.

    Ayşen Gruda, Halit Akçatepe, Ali Sunal, Demet Akbağ, Aytaç Arman, İzzet Günay, Tolga Çevik ve Selçuk Yöntem gibi birçok ünlü sanatçının yer alacağı festival, Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı "Dedemin İnsanları" filmiyle açılacak.

    Festivalde Türk filmleri, Almanya'dan filmler ve Avrupa filmleri olmak üzere 30 film gösterilecek.

    Festival kapsamında 13 Kasım tarihinde ise Dr. Hoch's Konservatuvarı'nda Yeşilçam müzikleri gecesi düzenlenecek.

    12 yıldır Frankfurt kentinde düzenlenen Türk film festivalinde bu yıl ilk kez oyuncu Mustafa Üstündağ'ın da katılımıyla "oyunculuk atölyesi" düzenlenerek, sinema ve oyunculuk alanına ilgi duyan kişilere bilgiler verilecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow