hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi Yayınları'ndan çocuk kitapları

    Yapı Kredi Yayınlarından çocuk kitapları
    expand

    Yapı Kredi Yayınları (YKY) 4 yeni kitap ile çocukların hayal dünyalarının kapılarını aralıyor.

    Yavru Gurmeye Masallar

    Mamma Mia/İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey kitabının yazarı Elvan Uysal Bottoni’den çocuklar için çok neşeli bir yemek kitabı.

    Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Yavru Gurmeye Masallar’ı okuduktan sonra hayatınız değişecek. Belki, içinizdeki aşçıyı keşfedeceksiniz… Belki de, kitabın kahramanı Öykü’nün, kardeşinin sevmediği sebzelerle ilgili fikrini değiştirmek için anlattığı masallarla, içinizdeki oyuncuyu ya da yazarı keşfedeceksiniz…

    “Balkabağı ve Canavarlar”, “Savaş Karşıtı Kahraman Pırasa”, “Yalova’da Böğürtlen Avı” ya da “Vampirler ve Sarmısak”… Diğer eğlenceli bölümleri de herhalde merak etmişsinizdir.

    Zuzu’nun Ormanı İngilizce’de


    Yapı Kredi Yayınları’ndan bir süre önce çıkan Zuzu’nun Ormanı kitabının İngilizcesi Zuzu’s Forest da raflardaki yerini aldı.

    Görkem K. Arsoy’un yazdığı, Simeon Tennant’ın resimlediği Zuzu’s Forest, hayvanları ve resim yapmayı çok seven bir çocuk olan Zuzu’nun maceralarını anlatıyor. Bir çiftliği olması hayaliyle yaşayan Zuzu’nun hayatı boya kalemlerinden birinin sihirli olduğunu öğrenmesiyle hayal bile edemeyeceği biçimde değişir.

    Zuzu’nun çizdiği bütün hayvanlar kâğıttan fırlayıp gerçek birer hayvana dönüştükçe, kasabada büyük bir kargaşa yaşanmaya başlanır.

    Görkem K. Arsoy kimdir?

    Görkem K. Arsoy 1980, İstanbul doğumlu.

    Liseyi, üniversiteyi ve yüksek lisans eğitimini ABD’de tamamladı. Okurken kitapçıda çalıştı, bol bol okudu, kitapları kokladı ve yazdı.

    Zuzu’nun Ormanı ABD’de Northeastern Üniversitesi’nde doktora programına devam eden Görkem K. Arsoy’un ilk kitabı. Kitabın çizeri Simeon Tennant (North Yorkshire, 1972)  Londra’da on altı yıl animatör, illüstratör ve tasarımcı olarak çalıştı.

     2010’da taşındığı İstanbul’da çalışmalrını sürdürüyor.

    Ayşegül Çiçek Şenliğinde/ Ayşegül Nuh'un Gemisi

    Yapı Kredi Yayınları, milyonlarca çocuğa okuma zevki kazandıran Ayşegül’ün albümlerini yayımlamaya devam ediyor. Ayşegül Çiçek Şenliğinde ve Ayşegül Nuh'un Gemisi, dizinin yeni albümleri…

    Ayşegül öyküleri, yalın bir olay örgüsünün yalın bir anlatımından oluşur. Ama öykü kadar, kitabın her sayfasını süsleyen şiir gibi resimler de çok etkileyicidir.

    Ne yapar Ayşegül? Örneğin her çocuk gibi kardeşiyle çekişir, kavga eder. Sonra kardeşine haksızlık yaptığının bilincine varır, onun gönlünü almak için mektup yazar, resim yapar, bir armağan götürür ona.

    Serinin Ayşegül Çiçek Şenliğinde dizisinde minik kahramanımız bu kez arkadaşlarıyla birlikte şehirlerinde yapılan çiçek şenliğine gidiyor.

    Kendi tasarladıkları arabayla şenlikteki geçit törenine katılmaya karar veren Ayşegül ve arkadaşları, Japon çaydanlığı şeklinde hazırladıkları arabaları ve Japon kıyafetleriyle şenliğin en dikkat çekici katılımcıları olurlar.

    Serinin Ayşegül Nuh'un Gemisi albümünde ise ormandaki hayvanları yakından izlemek isteyen Ayşegül, Fulya ablasıyla birlikte birkaç gün ormandaki bir kulübede kalır.

    Ormanda kaldıkları süre boyunca Nuh'un Gemisi'ni yapan heykeltıraşa yardım eden Ayşegül ve Fulya, geminin içini dünyanın dört bir yanında yaşayan hayvanlarla doldururlar.

    Barba ile Rabarba’nın Dostluğu

    Arslan Sayman çocuklar için çok neşeli kitaplar yazan bir yazar.

    Şiir ve tiyatronun belirleyici rolü hemen fark ediliyor yazdıklarında. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Bruni’nin Avlusu kitabında olduğu gibi Barba ile Rabarba’da da tiyatro ve gösteri sanatı öne çıkıyor. Ama bu defaki kahramanlarımızın ömrü yollarda geçiyor.

    Barba ile Rabarba, durakladıkları yerde kurdukları sahnede gösterilerini yapıyorlar.  Barba ile Rabarba, hayatları karda, kışta, yağmurda, güneşte hep yollarda geçen kahramanlarının hem hüzünlü, hem neşeli ve sıcak hikâyesiyle çocukların unutmayacağı bir kitap…

    Deniz kıyılarında, derin vadilerin ortasına kurulmuş yemyeşil kentlerde, bozkırın ortasında kasaba kasaba gezerek çocuklara oyunlar sergileyen Barba ile Rabarba’nın dostluğu her okuyanın gönlünde derin izler bırakacak.

    Rabarba’nın ağzından anlatılan ve beklenmedik, sarsıcı sahnesiyle hikâyenin burkulup yeniden düğümlendiği bu yol ve dostluk hikâyesini Deniz Üçbaşaran resimledi.

    “Bence Barba çok iyi bir müzisyendir… Çalamadığı müzik aleti yoktur. Piyano, gitar, keman çaldığını gördüm, yaptığı besteleri çalarken izleyip dinledim. Ama mızıkasını hiçbir müzik aletine değişmez. Mızıkasını neredeyse konuşturur. Bestelediği en iyi şarkıları da hep mızıkasıyla yapmıştır. Hele betelediği şarkılardan biri benim için o kadar önemli ve değerlidir ki… ‘Arkadaşlıklar’ şarkısından söz ediyorum.
    Benim bayıldığım, dinlemeye doyamadığım şarkılardan biridir bu. Hatta en sevdiğim şarkı diyebilirim, çünkü bu şarkının bende derin izler bırakan bir anısı var…”




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow