hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tek tanrıya müzik"

    Tek tanrıya müzik
    expand

    Dinler arası diyalog yeni bir boyuta taşındı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış`ın ev sahipliğinde "Tek tanrıya Müzik" konseri düzenlendi. Eyüp Musiki Vakfı tarafından düzenlenen konserin yeri ise Aya İrini müzesiydi.

    Dünyaca ünlü virtüöz müzisyenler, üç semavi dinin ilahi müziklerini seslendirmek için medeniyetlerin beşiği İstanbul'da bir araya geldi. "Tek tanrıya Müzik" konseri, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde, Türkiye'deki dini cemaatlerin temsilcilerinin katılımıyla Aya İrini müzesinde gerçekleşti.

    Mehmet Yeşilçay yönetmenliğindeki proje için, Ahmet Özhan, Francesca Lombardi Mazzulli, Valer Barna-Sabadus, Bizans Korosu, Yahudi Hazan Yako Taragano ve Korosu, Ermeni Muganni Nişan Çalgıcıyan ve korosu, Süryani solist Sarah Ego, Chamber Choir of Europe Korosu ve İstanbul Tasavvuf Müziği Korosu sahnedeydi.

    Konserde Ali Ufki, Bach, Vivaldi, Itri, Marcello, Zekai Dede ve Pergolesi gibi ölümsüz sanatçıların eserleri bir arada seslendirildi.

    Artık günümüzde kullanılmayan tarihi enstrümanlar Çeng, Rebab ve Lute icralarıyla da yüzyıllar öncesine yolculuk yapıldı.

    Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından ortaklaşa finanse ediliyor ve üç tek tanrılı dinin ilahi müzikleriyle ilgili sanatsal ve akademik çalışmaları desteklemeyi, bu çalışmaları konser gibi etkinliklerle kamuya yansıtmayı hedefliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow