hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aspendos'un ikinci yarısı eylülde başlıyor

    Aspendosun ikinci yarısı eylülde başlıyor
    expand

    Dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı eylül ayında başlayacak.

    Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin ikinci yarısı, 3 Eylül'de Çin Pekin Operası'nın, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile birlikte sahneleyeceği Madam Butterfly operası ile açılacak.

    Festival, evsahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği G. Donizetti'nin "Lucia Di Lammermoor" adlı opera eseriyle devam edecek.

    İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin rejisörlüğünü yaptığı "Lucia Di Lammermoor", 6 Eylül Perşembe günü sanatseverlerin karşısında olacak.

    Çaykovski'nin ünlü eseri "Kuğu Gölü", 10 Eylül Pazartesi günü Türkiye'de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan görkemli bir topluluk tarafından sahnelenecek.

    Ünlü dansçı Josef Varga "Prince Siegfried", Avetik Karapetyan da "Soytarı" rolünde sahne alacak.

    15 Eylül'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği, Alman rejisör Peter Hans Lehmann'ın sahneye koyduğu, ünlü Alman besteci Richard Wagner'in etkileyici müziğinin tüm renklerini içinde barındıran, insan ruhunun ancak aşk ile kurtulacağının anlatıldığı efsanevi Tannhauser Operası ile kapanması planlanan festivalde değişiklik yapıldı.

    Festival kapanışını 17 Eylül'de festivalin ev sahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi yapacak. Antalya operası sanatçıları 120 kişilik bir kadroyla, "Yeni bir şey yaratmak istiyorsan mutlaka eski olanı kullan" anlayışıyla yapıtlar veren besteci Carl Orff'un 'Carmina Burana' eserini seslendirecek.

    Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve haziran ayında başlayan festivalin süresi bu sene eylül ayını kapsayacak şekilde değiştirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow