hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uçan Süpürge" yolculuğa hazır

    Uçan Süpürge yolculuğa hazır
    expand

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10-17 Mayıs'ta yapılacak.

    Uçan Süpürge Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleşecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Türk sinemasının en üretken kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç'ın anısına 2003 yılından beri düzenlenen, "Başarı Ödülleri"nin bu yıl Füsun Demirel ve Serra Yılmaz'a verileceği belirtildi.

    Festivalin bu seneki "Onur Ödülü"nü ise Hale Soygazi'nin alacağı hatırlatılan açıklamada, ödüllerin 10 Mayıs gecesi Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak açılış töreninde sahiplerine takdim edileceği vurgulandı.

    Festival kapsamında Fas sinemasının önde gelen isimlerinden Farida Benlyazid ile Türkiye'den sinema eleştirmeni Sevin Okyay'ın 15. yıla özel hazırlayacağı seçkilerin izleyiciyle buluşacağına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Festival, sinemada kadın emeğinin görünür kılınması amacıyla çıktığı yolda dünyanın dört bir köşesinden kadın yönetmenlerin filmlerini seyirciyle buluşturmaya devam edecek. Trinh Minh-ha'dan Saara Cantell'e, Teresa Villaverde'den Debra Zimmerman'a dünya sinemasından kadınlar festivalde bir araya gelecek.

    Festivalde bu yıl bir de kısa film yarışması yapılacak. Çok sayıda başvurunun alındığı yarışmanın temasını 'Size Baba Diyebilir miyim' olarak belirleyen festival, kısa filmcileri erk ve erkekliğin inşası üzerinden 'baba'yı sorgulamaya davet etti.

    Hazırlıklara uzun süre önce başlayan Uçan Süpürge, festivali 15. yıla getiren yolculuğun kilometre taşlarını ve katkıda bulunanların dayanışmasını da hatırlatacak. Festivalde bugüne kadar 'Bilge Olgaç Başarı Ödülü' ve 'Onur Ödülü' almış tüm isimler 10-17 Mayıs tarihlerinde Ankara'da bir araya gelecek."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow